Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’da mevcut başkan Cemal Gürsel Öz, tekrar güven tazeledi.

Genel Kurul’a Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, çevre illerden kooperatif başkanları, bölge birlik başkanları, bölge esnaf oda başkanları, Sinop İlçelerinin kooperatif başkanları ile Sinop'taki meslek odalarını başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurul divanın teşekkülüyle devam etti. Divan başkanlığını Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ın yaptığı genel kurulda Başkan Gürsel Öz tarafından divana sunulan liste oylanarak kabul edildi. Gürsel Öz böylece güven tazeleyerek daha güçlü şekilde tekrar başkanlığa seçilmiş oldu. Ardından diğer gündem maddelerine geçildi.

TÜRKİYE'DE Kİ EN BAŞARILI KOOPERATİFLERİ ARASINDAYIZ 
Genel Kurul’da konuşan Başkan Gürsel Öz, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin kısa sürede Türkiye'nin sayılı kooperatifleri arasında girdiğini söyledi. Gürsel Öz; “Sinop’un Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, bu Genel Kurula katılan tüm değerli üyelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle uzun bir zaman birlikteliğimiz oldu. Biz, Sinop Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Yönetimi olarak başarılı bir şekilde çalışıp, Kooperatifimizi Türkiye’deki en başarılı kooperatifler düzeyine taşıdık. Bundan önce de söyledik bundan sonra da söylüyoruz bir tane protestolu senedimiz yok. Bir tek icra yok. Bugün siz şoför esnafı, bakkal esnafına, balıkçı esnafına ve birçok esnafımıza hizmetler sunuyoruz. Bundan sonra da bunu daha da büyüterek sunmaya devam edeceğiz. Bu genel kurulumuz aslında bir anlamda Sinop esnafımızın bayramı olacak. Neden derseniz esnafımızın ayakta kalmasını sağlayan ve devletimizin de verdiği büyük destekle faizsiz kredilerimiz esnafımızın hizmetindeydi. İşte bugün bu kredilerin esnafımıza sunumunu yapacağız. Bu kredileri nasıl dağıttığımızı tekrar anlatacağız ve inşallah bu kredileri daha geniş ve daha çok vereceğiz. Biliyorsunuz esnafa sicil affı çıkmıştı. Biz de kooperatif olarak üyelerimize bu affı uygulamıştık. Bu affın da genel kurulumuzda onayı alındı. Biz bu Kooperatif’te sizlerin adına varız ve sizlerin adına hizmet ediyoruz. Ben bu Genel Kurul’da bizleri yalnız bırakmayıp teşrif ederek onurlandıran tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Genel Kurulda daha sonra söz alan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Gürsel Öz ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Apaydın; “Kooperatiflerin yücelmesinde başkan ve yönetim ne kadar gayretli olursa olsun, şayet ortakları kooperatife ilgi duymazlarsa sıkıntılar olur. Burada görüyorum ki bölgemizin en iyi kooperatiflerinden bir tanesi olan Sinop Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi sizlerle büyümeye devam ediyor ve inşallah ileriki günlerde 100 bin TL değil 150 bin TL finansman ile işyerinize daha çok para katacaksınız, iş ağlarınızı daha çok genişleteceksiniz” dedi.

Tek liste ile gidilen genel kurulda, Cemal Gürsel Öz, yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurul sonrasında yönetim Kurulu Asil Üyeleri Ali Konukçu Yılmaz Sönmez Aykut Özçelik’ten oluşurken Yedek Üyeler Necip Tekin Necati Kalemtaş, Erdem Keskin, Ferhat Demirol ve Sevil Bektaş’tan oluştu. Denetleme kuruluna ise Gökhan Gelçetin, Tuncay Erden getirildi.

 
Editör: Vitrin Haber