Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, tekrar belediye başkanlığı için CHP'den belediye başkan aday adayı oldu. Ergül, kalabalık bir grupla geldiği CHP İl binasında kameralar karşısında aday adaylığını açıkladı. 

Sinop'ta 10 yıldır önemli hizmetlerin altına imza attıklarını anlatan Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinoplu’nun teveccühü ile tekrar aday olmaya karar verdiğini söyledi. 

Baki Ergül sözlerini şöyle sürdürdü: "3. dönem belediye başkanlığı için karşınızdayım. Bu kararı vermemde en büyük etkenlerden biri siz değerli Sinopluların büyük ısrarı. Bu ısrar kararımda etkili oldu. Biz gerçekten belediyecilik konusunda güzel hizmetlerin altına imzamızı attık. Ben belediyem adına gurur duyuyorum. 

SİNOP BELEDİYESİ PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR BELEDİYE OLDU
Bugün Sinop Belediyesinde parmakla gösterilen bir belediyecilik yapıyoruz. SGK hariç hiç kimseye borcumuz yok. Onu da yapılandırdık ödüyoruz. Belediye işçileri her ayın 15'inde maaşlarını alıyorlar. 2017 ikramiyesinin sonunu 26 Ekimde sayın sendika başkanımla karar verdim, onu ödeyeceğiz. Gerçekten çok güzel bir belediyecilik hizmeti veriyoruz ve buna devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde de yarım kalmış bir kaç işimiz var, onlarla devam edeceğiz ve güzel bir Sinop'un keyfini hep birlikte çıkartacağız. Sinop üç senedir TÜİK verilerine göre üst üste Türkiye'nin en mutlu kenti seçiliyor. Bunda bir nebze de olsa tuzumuz olduysa kendimi mutlu hissediyorum.

TAŞIN ALTINA ELİMİ DEĞİL GÖVDEMİ KOYDUM
Sizlerin istekleri doğrultusunda tekrar belediye başkanlığına adayım. Eğer siz bunu istemeseydiniz herhalde ben 'yeter' derdim. Sizler istediğiniz için taşın altına sadece elimi değil gövdemi koydum. Ben Sizler gibi Sinop'u çok seviyorum. Ortak paydamız Sinop. Bu kente kim hizmet ediyorsa, etmişse başımızın üzerinde yeri var.  Ben bütün belediye başkan aday adaylarımıza da başarılar diliyorum. Bu bir demokratik yarıştır. Önleri açık olsun.  

2018 İTİBARİYLE DOĞALGAZDA 10 BİN ABONEYE ULAŞILDI
2018 yılı itibariyle 10 bin aboneye doğalgaz hizmetinin ulaştırıldığını belirten Baki Ergül, "Belediyenin doğalgaz çalışmalarını engellediği gibi şeyler konuşuluyor. Takibi böyle bir şey yok. Yaz döneminde yani, Sinop'un nüfusunun 3'e, 4'e katlandığı dönemde Sinoplular ve kentimize gelen misafirlerimiz rahatsızlık duymasın diye sadece doğalgaza değil, hiç bir inşaata dahi müsaade etmedik. Ama Eylül itibariyle çalışmalar başladı. Doğalgaz firmasının alt taşeronu gitmiş, yerine yeni taşeron gelecekmiş. 3-4 noktada bağlama hizmetlerimiz var. Doğalgazı bu yıl alamayanlar 2019 yılında alacak. Belki 2020'ye çok az bir yer kalabilir. 

PARTİMİZ ADAY BELİRLEMEDE ÜÇ YOL İZLİYOR
Bir basın mensubunun İl Başkanı İnan Savaş Yüksel'e, aday belirlemede nasıl bir yol izleneceğine dair sorusuna Başkan İnan; "Bugün aday adaylığı başvurularımızın son günü. Bugünü geçtikten sonra bunu değerlendireceğiz. Bizde görüşlerimizi genel merkeze bildireceğiz. Tüzüğümüze göre aday belirlemede üç tane yol var. Bunlar, ön seçim, merkez yoklaması ve aday yoklaması. Tüzüğümüz: bu üç yoldan birinin örgütün görüşü alınarak hangi yöntemin uygulanacağını parti meclisi verir diyor. Biz görüşümüzü yazılı olarak bildirdik. En son kararı parti meclisimiz verecek" diyerek cevap verdi. 

ÖN YADA YAN SEÇİME GİRMEM
Bunun üzerine Belediye Başkanı Baki Ergül'de 10 yıl Sinop'a hizmet eden bir belediye başkanı olarak ön seçime girmeyi kabul etmediğini söyledi. 
Baki Ergül: "Konuyu netleştirmek için söylüyorum. Daha önce söylediğim için söylüyorum. Tabi ki takdir parti meclisinindir. Ona sözüm yok. Ama ben Baki Ergül olarak hiç bir ön seçim, yan seçim vesaire bunların içerisinde yer almam. Bunu da tüm Cumhuriyet Halk Partililer bilsinler. 10 sene belediye başkanlığı yapacaksınız, mucizelerin altına imza atacaksınız, parçalanmış bir belediyeyi, pırıl pırıl bir belediye haline getireceksiniz, ondan sonra da ön seçime gireceksiniz. Bunun içinde yer almam. Bunu da herkes böyle bilsin" 

ŞU ANA KADAR 3 ARKADAŞIMIZ BAŞVURDU
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'de yaptığı konuşmada, tüm aday adaylarına başarılar diledi. Karadeniz:  "Bugün adaylık başvurusunun son günü. Değerli belediye başkanımızı kutluyorum. Son 10 yıldır sosyal, demokrat belediyecilik anlayışını Sinop'ta başarı ile temsil ettiği için ve Sinop'a hizmet ettiği için huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum. Şu ana kadar 3 aday adayı arkadaşımız aday adaylığı için partimize başvuru yaptı. 3 aday adayımız da birbirinden değerli ve kıymetli arkadaşımız. Hiç birinin de birbirinden farkı yok. Her zaman söylediğim gibi tabi ki tüzüğü, programı var ama, bir aile hukuku ile yönetilir. Bu ailenin ferdi olmaktan da mutluluk ve gurur duyuyorum. Önümüzdeki dönem çok başarılı hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Bazı siyasi partiler Sinop'u alacaklarını iddia ediyorlar. Ama Sinoplular, Sinop'u güzel bir şekilde yönetenlere sahip çıkar" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Baki Ergül yaptığı açıklama ardından İl Başkanı İnan Savaş Yüksel'e başvuru evraklarını teslim etti.