Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sinop'un geliştiğini ve kalkındığını ifade ederek, "Umuyorum ki artık göçe ihtiyaç kalmadan herkesin iş ve AŞ sahibi olabildiği, toprağına bağlı insanların mutlu ve huzurlu oldukları bir Sinop'u düşünebiliriz" dedi.

Feshane'de düzenlenen "Sinop Tanıtım Günleri"nin açılışında konuşan Arınç, etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

İstanbul'un 15 milyonluk nüfusuyla dünyanın gözbebeği olduğunu dile getiren Arınç, Sinop'un nüfusunun 3 katı kadar Sinoplu'nun İstanbul'da yaşadığını aktardı. Arınç, İstanbul'da 500 bin civarında Sinoplu'nun yaşadığını anlatarak, binlerce insanın tanıtım günlerine gelerek, Sinop hakkında bilgi sahibi olacağını kaydetti.

Sinop'u son yıllarda ziyaret edemediğini, bundan da üzüntü duyduğunu anlatan Arınç, şöyle devam etti:  

"Son yıllarda Sinop'la bir ilişkim olmadı. Bundan dolayı mahcubum. İlk fırsatta gitmeyi ve Sinop'u yeniden görmeyi arzu ediyorum. Geçmişten biliyorum, Sinop'a ulaşım çok zordu. O zamanlar Manisa'da oturuyordum. İzmir istikametinden Sinop'a nasıl ulaşılır? Doğrusu bunun çok zor olduğunu biliyorum. Ama artık her gün olmak üzere İstanbul'dan bir havayolu ulaşımının varlığını biliyorum. Türkiye'de bir şehirden bir şehre nereden gitmek istiyorsanız, uçaklar emrinizde."

Mutlu insanların şehri Sinop

Başbakan Yardımcısı Arınç, Sinop'un geçmişte çok fazla göç verdiğini kaydederek, "Sinop, bugün gelişiyor ve kalkınıyor. Umuyorum ki artık göçe ihtiyaç kalmadan herkesin iş ve AŞ sahibi olabildiği, toprağına bağlı insanların mutlu ve huzurlu oldukları bir Sinop'u düşünebiliriz. TÜİK verilerine göre de Türkiye'nin en mutlu insanların ilinden geliyorsunuz. En mutlu olmak bedava olmaz, mutlaka bunun bir sebebi var" diye konuştu.

Sinop'un mutluluğuna 12 yıldır hükümet olarak tanıklık ettiklerini anlatan Arınç, şehre yapılan hizmetlerden bahsetti. Arınç, Sinop'tan güçlü siyasetçiler çıktığını anımsatarak, TBMM'de görev yapan Sinop milletvekillerinin başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

İstanbul'da yaşayan Sinoplulara memleketlerini ziyaret etmelerini öneren Arınç, herkesin toprağına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Arınç, konuşmasında Manisa'daki Sinoplu varlığına da vurgu yaparak, bölge halkının çalışkanlığını ve sıcakkanlılığını anlattı.

Açılışa, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile İstanbul'daki bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.

Vali Köşger, Başbakan Yardımcısı Arınç'a Sinopspor forması ve bazı hediyeler takdim ederken, kesilen kurdele ile tanıtım günlerinin resmi açılışı yapıldı.

"Sinop Tanıtım Günleri", 14 Aralık'ta sona erecek.
Editör: Vitrin Haber