Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesi muhalefet cephesinden akla hayale sığmayan yanlış bilgilerin kamuoyuna aktarıldığını söyledi. 

Doğru olmayan söylemlerde bulunarak "hayır" propagandası yapanların muhalefet değil, müptezellik yaptıklarını dile getiren Şen, "Her yönetim modelinde bir iktidar bulunur. Sadece demokrasilerde muhalefet vardır. O anlamda muhalefeti çok kıymetli buluyor ve önemsiyorum ama bizdeki hali maalesef muhalefetlik değil, müptezellik. Çünkü hakikat üzerine bir söylem geliştirilmiyor. 'Yargılanmak, sorgulanmak, eğer cumhurbaşkanı isem bir vatandaştan farkın olmamalı' diyen insana, 'Sen diktatör olmak istiyorsun' diyorlar. Bu bir insanın aklının alacağı şey değil." ifadelerini kullandı.

Milletin söylenen yalanlara kanmayacağına inançlarının tam olduğunu dile getiren Şen, milletin kararına her zaman güvendiklerini belirtti.

"Söz de karar da milletindir" diyen bir topluluk olduklarına işaret eden Şen, "Bu topluluk milletinin kararına inanmakta ve güvenmektedir. Biz birileri gibi, 'Bizim dediğimizi kabul etmezlerse onu kabul etmeyiz' gibi faşizan bir söylem içerisinde olamayız. Zaten milletimizin kararın 'evet' olacağını görüyoruz. 16 Nisan'ın 15 Temmuz'da bir farkı olmadığını düşünüyoruz. O yüzden 17 Nisan sabahı bambaşka bir Türkiye sabahına uyanacağımıza inancımız tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Halk eğitim merkezinde düzenlenen referandum konulu toplantıya katılan Şen, dinleyicilere halk oylamasına sunulan 18 maddeyi anlattı.