Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, partisi tarafından düzenlenen bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği Sinop'ta, balıkçıları ve Sinop esnafını ziyaret etti. 
  
Boyabat ilçesinde partisi tarafından düzenlenen 'Halk Buluşması' arından kara yoluyla Sinop'a hareket eden Bakan Bozdağ, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Hasan İpek, Başsavcı Duygu Bayar ve bazı bazı bürokratlar ile öğle yemeği yedi. 

Ardından kent merkezi Tersane mevkisine geçen Bozdağ, buradaki balıkçı esnafını ziyaret etti. Balıkçı tezgahlarını tek tek gezen Bakan Bozdağ, bir balıkçıda eline 4 kiloluk deniz levreğini alarak, fiyatlar hakkında da bilgi aldı. Sinop'ta taze balığın bir ayrıcalık olduğunu belirten Bozdağ, "Canlı balık Sinop'ta. Denizden geliyor, hemen anında vatandaşlara taze taze sunuluyor. Bayat değil, koku yok" dedi. Bakan Bekir Bozdağ'a Ünlü Balıkçılık tarafından referandum sürprizi yapıldı. Balıkçı dükkanının önüne 'Ünlü Balıkçılık Güçlü Türkiye için Eet' diyor yazılı pankartı asan iş yeri sahibi, Bakan Bozdağ'a Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. Bakan Bozdağ, balıkçılarla hatıra fotoğrafta çektirdi. 

VALİLİK VE ADLİYE ZİYARETİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, esnaf ziyaretleri ardından Sinop Valiliği'ni ve Sinop Adliyesi'ni de ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, vali yardımcıları ve kurum müdürleri tarafından valilik girişinde karşılanan Bakan Bozdağ, valilik özel defeterini imzalaması ardından Vali Hasan İpek ile makamında sir araya geldi. Vali Hasan İpek, Bakan Bozdağ'a Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ valilik ziyareti sonrasında Sinop Adliyesini ziyaret etti. Burada Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, hakim ve savcılar ile adliye personeli tarafından karşılanan Bekir Bozdağ, Başsavcı Bayar ile makamında bir araya geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ziyareti ardından hakim ve savcılarla adliye önünde fotoğraf çektirdi. Bakan Bozdağ Sinop ziyareti ardından Ayancık ilçesine geçti.