AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop-Ayancık Devlet Yolu yapım çalışmalarının Ocak ayı sonuna kadar başlayacağını söyledi. Maviş yolun ihalesi sonuçlanan 10 kilometrelik kesiminin 242,9 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti.

Sarp'tan Sinop'a kadar uzanan Karadeniz Sahil Yolu'nun, Sinop'tan devam ederek 3. köprüye bağlanmasına yönelik çalışmalar hız kazandı. 

DENİZİN 40 METRE AÇIĞINDA VE 24 METRE GENİŞLİĞİNDE 
Sinop üzerinden geçen Karadeniz Sahil Yolunun devamı niteliğindeki çalışmalar kapsamında bilgi veren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş "Karadeniz Sahil Yolu kapsamında projelendirme çalışmaları devam eden Sinop-Ayancık yolunun Ayancık'tan Sinop'a devam eden 10 kilometrelik kesiminin ihalesi 29.12.2017 tarihinde 242 milyon 970 bin 764 TL ihale bedeli ile sonuçlandırıldı. 2018 yılı Ocak ayı sonuna kadar sözleşme imzalanarak yol yapım çalışmalarına başlanacak" dedi. 

Nazım Maviş, denizin 40 metre açığından tahkimatla geçilecek şekilde projelendirilme ve onay işlemlerinin kısa bir süre önce tamamlandığını belirterek, 24 metre genişliğinde ve bölünmüş olarak yapılacak yolun, BSK (Sıcak Asfalt) standartında olacağını kaydetti. 

SAKIZ YOLU SICAK ASFALT OLACAK
Ayrıca Sakız yoluyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Maviş, virajların azaltılması, heyelanlı kısımların düzeltilmesi ve yol yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü, yolun biten kısımları ile yeni yapılacak 18 kilometrelik kısmının, yani 42 kilometrelik yolun tamamının sıcak asfaltla kaplanacağını ifade etti.

TÜRKELİ TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI
Çatalzeytin-Türkeli-Helaldı Yolu konusunda da açıkama yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "Türkeli'ne sosyal ve ekonomik olarak büyük bir ivme kazandıracak olan ve Türkeli tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan, toplam uzunluğu 21 kilometrelik Türkeli-Çatalzeytin sahil yolunda deniz doldurma işlemi, asfaltlama, köprü, viyadük ve yol yapım çalışmalarının aralıksız olarak devam ediyor" diye konuştu.