Etkinlikler kapsamında ilk tören Atatürk'ün Sinop'a ayak bastığı Limaniçi mevkisi İskele Meydanı'nda yapıldı.  Meydanda toplanan vatandaşlar ve devlet erkanı Atatürk'ün Sinop'a gelişini simgeleyen balıkçı teknesini karşıladı.  88 yıl önce Atatürk'ün kente gelişinde çekilen fotoğrafı ve Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden inerek protokolü selamladı. Vali Hasan İpek, öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek öğrencilere teşekkür etti. Etkinlikler kapsamında Atatürk'ün 15 Eylül 1928 tarihinde yürüdüğü caddeden geçen devlet erkanı ve vatandaşlar, valilik önüne kadar yürüdü.  Burada bulunan Atatürk anıtı önüne çelenk sunma töreninin gerçekleştirilmesinin ardından Vali Hasan İpek, Atatürk'ün Sinop'a geldiğinde istirahat ettiği Adliye Sarayı'nda bulunan şeref defterini imzaladı.  

Mustafa Kemal Atatürk’ün İlimize gelişinin 88.yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz diyen Vali İpek anı defterine şunları yazdı;”Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk, sizi Sinop’a gelişinizin 88. yıldönümünde  karşılama şerefine kavuştum, çok mutluyum. Milletimiz 88 yıl sonra yine aynı aşkla 15 Temmuz 2016 tarihinde yeni bir Kurtuluş ve Cumhuriyete sahip çıkma kahramanlığını etnik ve siyasi hiçbir ayrılık göstermeden şehitler ve gaziler vererek göstermiştir. Uçağı, topu, tankı ile gelen dahili düşmanları göğsünü siper ederek yenmiştir. Sizi  ve Türkiye Cumhuriyetinin kahraman evlatları bu başarıyı elde etmiştir. Siz rahat uyuyun, Cumhuriyete canımız ve kanımız ile sahip çıkıyoruz. Ruhunuz şad olsun .”

Etkinliklere Vali Hasan İpek,  Belediye Başkanı Baki Ergül, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cevdet Alper Batu, siyasi partilerin temsilcileri ile rütbeli askerler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Editör: Vitrin Haber