Türkiye Kamu-Sen Sinop Şubesi Başkanı Metin Süren, "Bu ülkede Kürt meselesi diye bir mesele yoktur. Eğer varsa Sinop ilimizin Dikmen ilçesinde de Türk sorunu vardır. Artık bu işi bitirin" dedi. 

Kamu-Sen Sinop Şubesi Başkanı Metin Süren yaptığı açıklamada, son dönemde artan terör olaylarını değerlendirdi.

Hain saldırıları kınayan Metin Süren, ortaya güçlü bir iradenin konulması gerektiğini söyledi. Artık milletin tahammülünün kalmadığını dile getiren Süren, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Yeter artık!  Kaç şehit daha vereceğiz de harekete geçeceksiniz ? Durdurun şu soysuzları sabrımız kalmadı!. Bingöl’den gelen şehit haberleriyle bir kez daha içimiz parçalandı, gözü dönmüş caniler bir kez daha kalleşçe saldırdı ve on mehmetciğimizi daha şehit etti, çok sayıda askerimiz yaralı. Öncelikle yüce rabbimizin milletimize ve şehit analarına sabır vermesini ,yaralı askerlerimize acil şifa vermesini diliyoruz.

Sayın hükümet yetkililerinden de bu konunun ciddi bir törer konusu olduğunu ve ülkemizin birliğini tehdit ettiğini görmesini istiyoruz. Bu konunun kürt meselesi ile bir ilgisi yoktur. Bu ülkede Kürt meselesi diye bir mesele yoktur. Eğer varsa Sinop ilimizin Dikmen ilçesinde de Türk sorunu vardır. Bu ülke vatandaşlarının hepsi anayasal olarak aynı hakka sahiptir. Artık bu işi bitirin. Ülkemizde kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır deyin ve bu işin adını koyun. Adını koyamadığınız bir meselenin üstesinden gelmeniz mümkün değil.
 
Analar ağlamasın safsatasıyla, osla görüşmeleriyle  işi sulandırmayın, terörit ile mehmetciği aynı kefeye koymayın, vatan hainlerinin anasını ağlatın. Televizyonlarda vatan hainlerini savunan, masum ve mağdur göstermeye çalışan, terörist başına sayın diyecek kadar,teröriste gerilla diyecek kadar ileri giden konuşmacıları, programcıları ve tv kanallarını rtük aracılığı ile  susturun .
 
Yok olduğu sanılan bir coğrafyadan yeniden dirilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun şerefli mensupları ile şerefli güvenlik güçlerimiz hem içeride hemde dışarıda birliğimize uzanan bu kahpe elleri kırmaya muktedirdir. Yeter ki ortaya acilen  güçlü bir irade koyun ve bu işi bitrin. Bunu da sayın hükümetten bekliyoruz. Yeter artık sabrımız kalmadı" 

Editör: Vitrin Haber