Ankara'da meydana gelen ve çok sayıda kişini ölmesi ve yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıdan yara almadan ve can kaybı yaşamadan kurtulan Sinop ekibi ilimize döndü. 

Ankara’ya Barış, Emek ve Demokrasi Mitingi’ne katılmak için giden ancak meydana gelen patlamadan sağ kurtulan DİSK, KESK ve Eğitim - Sen üyesi Sinop ekibi otobüsle geri döndü

İlk olarak Gerze Hükumet Konağı önünde karşılanan ve ardından basın açıklaması yapan grup,  Sinop Uğur Mumcu Meydanında da sendika temsilcileri ve aileler tarafından karşılandı. 

Grubu taşıyan otobüsün Gerze hükümet konağına gelmesiyle birlikte "Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi" sloganları atan kalabalık, sendika üyelerini alkışlarla karşıladı. Barış Mitingine katılan grup adına açıklamada bulunan Eğitim Sen Sinop Şube Başkanı Hakan Eker, Ankara'ya barış ve demokrasi taleplerini haykırmak için gittiklerini ancak barış eylemlerinin kana bulandığını ifade etti. "Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi" sloganını haykırmak için Ankara'da toplandıklarını kaydeden Eker, "Hiç Kimse Bu Katliamın failinin meçhul olduğunu söylemesin!" dedi. 

Patlayan Bombaları tanıdıklarının altını çizen Eker, 18 Mayıs'ta Adana ve Mersin'deki, 5 haziranda Diyarbakır'da ki ve 20 temmuzda Suruç'ta ki patlayan bombalar ile aynı olduğunu iddia etti. 

Eker konuşmasını şu şekilde tamamladı; "Bizi korkutup, yıldırmaya çalışanlara sesleniyoruz; Korkmayacağız, yılmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Ölen arkadaşlarımızı anmak için yarından itibaren üç gün grevde olacağız." 

Editör: Vitrin Haber