ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Sinop’ta protesto edildi. AK Parti İl Başkanlığınca, Cuma namazı çıkışı Alaaddin Camisi önünde toplanan grup, ellerindeki dövizlerle ve attıkları sloganlarla Amerika ve İsrail’e tepkilerini gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın yaptığı hukuksuz Kudüs açıklamasının, insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi.

KUDÜS, TÜM MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da kesin bir şekilde ilan ettiği üzere “Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir” diyen Çöpcü; “Alınan bu karar bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir” dedi.

Çöpçü, İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenlerin, tarihte daha önce defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklarını belirtti.

TÜM MÜSLÜMANLAR KUDÜS’E SAHİP ÇIKACAKTIR
İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenlerin Türk, Arap ve Kürt’ü ile tüm Müslümanlarda Selahattin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiği günü göreceklerini söyleyen Çöpcü sözlerine şöyle devam etti; “Türkiye’nin insanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz”.

KUDÜS DAVASININ SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
ABD’nin aldığı bu kararın dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürü olduğunu vurgulayan Çöpçü;  “Bu hadise Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye ve her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından grup İsrail ve Amerika aleyhinde sloganlar atılarak yaşananlara tepki gösterdi. Basın açıklaması Filistin ve Müslümanlar için edilen duanın ardından sona erdi.

Basın açıklamasına; İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Soysal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tekin Altınkök, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, STK temsilcileri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.