AK Parti'nin, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK'ye sunuldu. AK Parti'nin Sinop listesinde 1. sırada Nazım Maviş, 2. sırada Ayhan Ergün yer aldı.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun milletvekili aday listesini teslim etmek üzere YSK'ya geldi. Çıkışta açıklamada bulunan Sorgun, "İnşallah milletimize hayırlı olur diye dua ediyoruz. Türkiye'de dünyanın en şeffaf seçimleri yapılmakta. En güzel şekilde tamamlanacağını düşünüyoruz. Bütün adaylarımıza başarılar diliyoruz" dedi.

ADAYLARIN 126'SI KADIN
YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi. AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu.

SİNOP ADAYLARI NETLEŞTİ
AK Parti Sinop Milletvekili adayları 1. Sıra 26. dönem Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve 2. Sıra ise seçim sürecinde görevinden istifa ederek aday adayı olan Ayancık eski Belediye Başkanı Ayhan Ergün olarak belirlendi.

NAZIM MAVİŞ
1 Ağustos 1971'de Sinop Boyabat'ta doğdu. Baba adı Rasim, anne adı Mesude'dir.

Serbest Meslek; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını, Türk Siyasal Yaşamında Milli Görüşün Doğuşu: MNP konulu teziyle Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında, 1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili konulu doktora tez çalışmasını 2017 yılında tamamlamış ve doktor ünvanını almıştır. Milli Gençlik Vakfı Ankara Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı, Birlik Vakfı Ankara Şube Başkan Yardımcılığı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Özel Öğretim Derneği Üyesidir. AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Yedek Üyeliğine seçildi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. AK Parti Siyaset Akademisinde Demokrasi ve İnsan Hakları ve Deneyim ve Vizyon Paylaşımı dersleri verdi. Milli Görüşün Doğuşu: MNP adlı yayımlanmış 1 kitabı bulunmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisinde madde yazarlığı yaptı. Çeşitli gazetelerde makaleleri yayımlandı. 1 Kasım seçiminde Sinop’tan milletvekili seçilen Nazım Maviş,
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Maviş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AYHAN ERGÜN
Ayhan ERGÜN, 2004-2018 yılları arasında Ayancık Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Ayhan ERGÜN, pek çok Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Odalarda yöneticilik görevinde bulunmuştur. Belediye Başkanlığı dönemi içerisinde Ayancık ilçesinde kamunun ortak menfaatine olan birçok büyük ve önemli hizmet ve projeleri hayata geçirmiştir.     24.06.2018 tarihinde yapılacak olan erken Genel Seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adayı başvurusu için, 2004 yılından bu yana sürdürmekte olduğu Ayancık Belediye Başkanlığı görevinden 26.04.2018 tarihinde ayrılmıştır.