Sinop’u etkisine alan soğuk hava dalgası ve rüzgar deniz trafiğinde aksamalara neden oluyor.

Karadeniz deniz trafiğinde Sinop Limanının önemi her geçen gün daha da artıyor. Sinop deniz yolunu kullanan yük gemileri Karadeniz’in hırçın dalgalarından kaçmak için Sinop Limanına sığınıyor. Sinop açıklarında 30’u aşkın yük gemisi demir attı.

“Sinop doğal bir sığınma limanıdır”
Sinop Liman Başkanı Kazım Alpay yaptığı açıklamada, “Sinop Limanı deniz sahası transit gemilerin demirlediği bir sahadır. Özellikle Karadeniz’de kötü hava koşullarında seyir niteliğini kaybeden, teknik olarak kötü hava koşullarında seyir niteliği olmayan düşük kondisyonlu gemiler sığınma limanlarına gidip demirlerler, Sinop da Karadeniz sınırlarında doğal bir sığınma limanıdır. Şu anda 30’a yaklaşık bir gemi demir attı, bu gemilerin sığınma nedeni Karadeniz’de 7 ila 9 kuvvetinde bir hava var bu oldukça kuvvetli bir rüzgardır.

Düşük kondisyonlu gemiler için tehlike oluşturacağından bu gemiler de böyle sığınma limanlarına sığınır. Böyle durumlarda transit gemi sayılırlar ve bu gemiler için bir işlem yapılmaz. Kötü hava mücbir bir sebeptir, hastalık ölüm gibi sebepler de olabilir böyle durumlar da hiçbir işlem yapmaksızın bu hizmetleri alabilirler” dedi. 
Editör: Vitrin Haber