Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından divanın teşekkülüyle başladı.

Divan başkanlığını Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın'ın yaptığı genel kurul, gündem maddelerin görüşülmesiyle devam etti. Kurulda; 18 maddeden oluşan gündem maddelerinin en önemlilerinden birini teşkil eden, "2017/07 sayılı TESKOMB Genelgesi kapsamında gerçekleştirilen kooperatif takibinde bulunan alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin uygulanmanın görüşülmesi ve genel kurulun oylamasına sunulması' başlıklı madde görüşüldü. Konu oylanarak genel kurulda kabul edildi. 

2017'DE 35 MİLYON KREDİ VERDİK
Genel kurulda konuşan Başkan Gürsel Öz, Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak genel kurulun her yıl değil 3 yılda bir yapacaklarını söyledi. 2017 yılında Sinop esnafına yaklaşık olarak 35 milyon TL kredi kullandırdıklarını belirten Öz sözlerini şöyle sürdürdü; "Bir çalışma yılını daha geride bıraktık. Bu süreçte tüm hedefimiz esnaf ve sanatkarımıza en iyi şekilde hizmet etmekti. Bunu da en iyi şekilde gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Sözler önemli değil, veriler önemli. Mesela geçtiğimiz yıl 35 milyon TL esnafımıza kredi kullandırdık. Bu kredi 1 yıl ile 5 yıl arasındaki vadelerle verildi. İnanın bu güne kadar yılsonu itibariyle günü geçmiş, ödenmeyen miktar sadece 170 bin TL. Bu kadar verilen krediden, bu kadarlık bir kısmının ödenmemiş olması kooperatifimizin büyük bir başarısıdır. Bu başarı benim değil, siz değerli üyelerimin başarısıdır"


YILAN HİKAYESİNE DÖNEN SOSYAL TESİS KONUSU MAHKEMEDE
Sinop kent merkezinde yapılması planlanan esnaf evi projesinin yılan hikayesine döndüğünü belirterek. Konuyla ilgili mahkeme sürecinin başladığını söyledi. Süreci anlatan Öz, bu konuda genel kuruldan yönetime yetki verilmesini istedi. Daha sonra Sinop merkez Derin Boğaz’da yapımı planlanan tesis hakkındaki uygulamalar için yönetime yetki verilmesi oylanarak kabul edildi. 

KARADENİZ; YEREL ESNAFIMIZA SAHİP ÇIKALIM
Genel kurulda selamlama konuşması yapan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'de, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde 53 yılda 4 başkan değiştiğini anımsatan Barış Karadeniz, ahirete intikal eden eski başkan ve yönetimlerine rahmet diledi. 

YENİ YÖNETİM
Daha sonra Başkan Gürsel Öz tarafından divana sunulan liste oylanarak kabul edildi. 19 yıldır başkanlık görevini sürdüren Gürsel Öz böylece güven tazeleyerek daha güçlü şekilde tekrar başkanlığa seçilmiş oldu. Gürsel Öz Başkanlığında oluşan yönetim şöyle; Ali Konukçu, Yılmaz Sönmez, Salih Aykut Özçelik, Mete Bal. Denetim Kurulu; Gökhan Gelçetin, Tuncay Erdem. Üst kurul delegeleri: Cemal Gürsel Öz, Mehmet Bal, Yılmaz Sönmez ve Ali Konukçu.

Genel kurul sonunda Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın'a günün anısına Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti.