Ayancık ve Türkeli ilçelerini iç kısımlara ve Ankara, İstanbul'a  bağlayan ve 17 yıldır tamamlanmayı bekleyen Sakız yolu sorunu, Milletvekili Dr. Nazım Maviş tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a taşındı.
Maviş’in girişimleriyle, 17 yıldır yolu tamamlanmayan Sakız Yolunun ihalesi yeniden yapıldı.

YATIRIM BEDELİ 87 MİLYON 729 BİN 800 TL
Konuyla alakalı açıklama yapan Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sakız yolunun mevcut durumu ile ulaşım açısından elverişsiz olduğu ve sık sık ölümcül kazalara sebebiyet verdiğini hatırlattı.
Yeni ihale süreci ile birlikte yolun hızla tamamlanacağını belirten Maviş, “Sakız yolumuzun 17 yıldır yılan hikâyesine dönen bu sorununu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a ilettik. Sayın Bakanımız sağ olsunlar yakinen ilgilenerek bizzat devreye girdiler. Bu bağlamda mevcut firmanın yükümlülüğündeki işler bir yandan hızla tamamlanırken, yolumuz yeniden ihaleye açıldı. 87 Milyon 729 Bin 800 TL Yatırım bedeli ile yeniden ihale edilen yolumuz, ihale sürecine uygun bir şekilde tam zamanında bitirilerek hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.

42 KM’LİK YOLUN TAMAMI SICAK ASFALT OLARAK KAPLANACAK
İhale sonucunda yolun geri kalan kısmının üç firmadan oluşan konsorsiyum tarafından tamamlanacağını kaydeden Maviş, şu ifadeleri kullandı:“Sakız yolumuzun tamamlanması için yüklenici firmalarla sözleşme imzalanmıştır. Yolun kalan kısmı yeni firma tarafından yapılacaktır. Şu anda  virajların azaltılması, heyelanlı kısımların düzeltilmesi ve yol yapım çalışması hızlı bir şekilde sürmektedir. Yolumuzun biten kısımları ile yeni yapılacak 18 km'lik kısım, yani 42 km’lik yolumuzun tamamı sıcak asfalt olarak kaplanacaktır. İşin süresi ise 750 iş günüdür. Sakız yolumuzun sorunu noktasında desteklerini esirgemeyen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmail Kartal’a, Karayolları Bölge Müdürü Sayın Kenan Keskin’e teşekkür ediyorum. Ayancıklı hemşehrilerimize hayırlı olsun.”
Editör: Vitrin Haber