Türk Kızılay’ının kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli'nde geniş katılımlı yemek programı düzenlendi. Programda Kızılay'ın çalışmalarını duyurmakta ki katkılarından dolayı gazetemiz plaketle ödüllendirildi. 

Programa; Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel, Türk Kızılayı Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Akar ve Teftiş Kurulu Başkanı Özkan Kalemci, İl Emniyet Müdürü Vekili Yüksel Ateşoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Sinop Kızılay yönetimi, Kızılay'ın ilçe yönetimleri, gazeteciler ile Türk Kızılay'ına gönül veren çok sayıda davetli katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Kızlayı Sinop Şube Başkanı Mustafa Korucuoğlu,  Türk Kızılay'ınan tarihçesini anlattı. Konuşmasında Kızılay'a gönül verenlere teşekkür eden Korucuoğlu; “Türk Kızılayı 11 Haziran 1968 yılında kurulmuş olup, bu yıl 146. yılını kutlamış olduk. Türk Kızılayı ülkemizin en yaygın, en etkin ve en güçlü organizasyon yapısına sahip sivil toplum kuruluşudur.  Türk Kızılayı; uluslararası hayır kuruluşu niteliği ile, savaşta ve barışta, yararlananlardan hiçbir bedel almadan ve karşılık beklemeden, amacına uygun ve gönüllülük anlayışına göre hizmet üretir. Bu yönüyle Türk Kızılay'ı dünyada büyük bir etkinliğe sahiptir" dedi. 

Daha sonra kürsüye davet edilen Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Nihat Adıgüzel'de programı tertip edenlere ve Türk Kızılay'ına Sinop'ta gönül verenlere teşekkür etti. Adıgüzel, Türk insanının Kızılaycı doğduğunu dile getirerek; “Bu güzel organizasyonda bizleri buluşturduğu için, organizasyonda emeği geçenlere saygılarımı arz ediyorum. Değerli misafirler, bu toplantı Türk Kızılay’ının bölgesel toplantılarından biri olarak düzenlenmiştir. Kızılay 146 yaşında, Kızılay 1.5 asırdır milletimizin merhamet eli olarak ülkemizde ve dünyada ihtiyaç sahibi insanların hizmetinde. Aslında Türk insanı kültürü, inançları gereği Kızılaycı olarak doğar, çünkü Kızılay iş ve işlevleri bakımından, yürüttüğü faaliyetleri bakımından tamamen kültürümüzle, inançlarımızla özellikle dinimiz ile tam tamamına örtüşen bir hizmettir. Onun için maneviyatı yüksek olan her insan bir bakıma Kızılcıdır. Bu vesileyle Kızılay'a gönül veren herkesi can-ı gönülden kutluyorum" diye konuştu.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise yaptığı konuşmasında, Kızılay'a daha önce emeği geçen ve özellikle ahirete intikal edenleri unutmamak gerektiğini belirterek, sinevizyon eşliğinde gösterilen eski Kızılaycıları tanıttı. 1980'lerde Sinop Kızılay'ında muhasip olduğu yıllara ait fotoğrafı da sinevizyondan gösteren Ergül, Türk Kızılay'ına Sinop'ta çok büyük emekli olanların varlığına dikkat çekti.  Ergül; “Sinop Kızılayı gerçekten iyi bir noktadadır diye düşünüyorum ama; buna gönül vermiş olan değerli Sinopluların valisinden belediye başkanından veya tüm birim amirleri Sinop Kızılayı dendiğinde el ele gönül gönülle bu görevi en üst seviyede yapmak için birlikte hareket etmektedirler. Bu Sinop için onur ve gurur vericidir” ifadelerini kulandı. 

Gazetemize plaket
Vali Yavuz Selim Köşger'de davetlileri yemek öncesi bekletmek istemediği belirterek, kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Yemek ikramı ardından madalya ve plaket törenine geçildi. Türk Kızılayı’na hizmet veren ve kan bağışında dereceye girenlere madalyalarının takdim edildiği programda, Sinop'ta ki yerel gazete temsilcileri de faaliyetlerin duyurulması noktasında gösterdikleri katkılardan dolayı plaketle ödüllendirildi. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin plaketini CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun'un elinden alırken, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel'in ödülünü de Demirel'in programa katılamaması nedeniyle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı tarafından cemiyet yönetim kurulu üyesi Serhat Özşahin'e verildi. Program protokol üyelerinin hep birlikte 100. yıl pastasını kesmesiyle son buldu.







Editör: Vitrin Haber