Sinop Belediyesi tarafından başlatılan yağ toplama kampanyası kapsamında bir yıl içerisinde 5 bin 800 litre atık yağ toplanarak bertaraf edildi. 

Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan atık yağ toplama kampanyası devam ediyor. Camikebir Mahallesi Muhtarı Şahin Özkara'nın da büyük destek verdiği kampanya kapsamında topladığı 40 kilogram atık yağ belediye ekiplerince teslim alındı. Temizlik İşleri Müdürü Ayhan Özbek, Muhtar Özkara'nın ofisine giderek toplanan atık yağların teslim alınması ardından, yağları biriktiren duyarlı ev hanımlarına verilmek üzere çeşitli hediyeleri Özkara'ya teslim etti.

Kampanyaya destek veren tüm Sinoplulara teşekkür eden Belediye Başkanı Baki Ergül, kampanyanın sürdüğünü söyledi. Başkan Ergül; "Belediyemiz aracılığı ile bugüne kadar çeşitli maddelerin geri dönüşümlerini sağlayarak çevreye ve doğaya verebilecekleri zararları engelliyor, bunun yanında ülke ekonomisine de ciddi katkılarda bulunuyoruz. Bu alanda yaptığımız en önemli çalışmaların başında bitkisel atık yağların toplanması ve bertaraf edilmesi gelmekte. Sadece 2014 yılı içinde 5 bin 800 litre yağı bertaraf etmeyi başardık. Bu duruma duyarlılık gösteren tüm ev hanımlarımızı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Camiikebir Mahallesi Muhtarımız sayın Şahin Özkara, yapmış olduğu çalışma ve topladığı atık yağlar ile hem bizlere destek oluyor hem de topluma örnek olup vatandaşlarımıza ön ayak oluyor. Sayın Özkara'yı şahsım ve kurumum adına kutluyor, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 








Editör: Vitrin Haber