İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, Gazetemiz Vitrinhaber’i ziyaret etti. Yazı İşleri Müdürümüz Serhat Özşahin ile ofisinde bir süre sohbet eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, İl Özel İdaresi çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Kurum olarak 2017 sezonu çalışmalarına başladıklarını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, yoğun bir sezonun kendilerini beklediğini kaydetti. Demircan; “İl Özel İdaresi olarak geçen 2017 sezonunu geçen hafta başı itibariyle, havaların da ısınmasıyla birlikte başlattık. Biliyorsunuz bizim işlerimiz biraz yaza, güneşe bağlı. Bizim ilimizin en büyük ihtiyacı, belediye mücavir alanı dışında yol. Dolayısıyla Bürnük’te, Durağan’da, Kabalı’da ve Erfelek’te 4 konkasörümüzde yollar için malzeme üretmeye başladık. Bu 4 konkasörümüzün haricinde Ayancık’ta, Boyabat’ta konkasör kiralamaları yaptık. Bunlar da köylere hizmet götürme birliği vasıtası ile malzeme üretmeye başladılar” dedi. 

YENİ SEZONDA 350 KİLOMETRE YOL YAPMAYI PLANLIYORUZ
Yeniz sezonda toplamda 350 kilometre yol yapımı planladıklarını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, bu yolun tamamlanması halinde özel idarede bu zamana kadar yapılmış en uzun yol yapılmış olacağını söyledi. Demircan; “Önümüzdeki sezon için toplam 350 kilometre civarında bir yol yapmayı planlıyoruz. İnşallah sati kaplama asfalt yapacağız. Geçtiğimiz yıldan yarım kalan işlerimiz ve bu yılın yatırım işleri toplamda 340-350 km’ye tekabül ediyor. Eğer bunu başarabilirsek, özel idarede bu zamana kadar yapılmış en uzun yol yapılmış olacak. Bunun için de şuan elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda tüm planlarımız hazır. Sadece asfalt atmak için havaların biraz daha ısınmasını bekliyoruz. Bunun haricinde yine il özel idaresi olarak, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımlarına da destek veriyoruz. Milli Eğitimin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ayrıca İçişleri Bakanlığının Hükümet Konağı Ve Emniyet Müdürlüğü yatırımlarının birçoğu özel idare kanalı ile yürütülüyor. Şu anda içişleri bakanlığı yatırımı olarak Türkeli ve Erfelek ilçelerimizde Emniyet Müdürlüğü, Durağan ve Boyabat ilçelerimizde de Hükümet Konağı inşaatlarımız devam ediyor. Erfelek emniyet müdürlüğü binamız ve Durağan hükümet konağımız bitti. Boyabat ve Türkeli inşaatlarımız ise devam ediyor. Yine il özel idare yatırımı olarak şu anda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi İŞGEM Merkezi. Burasında da yaklaşık yüzde 80 oranında bir ilerleme kaydettik. İnşallah burası bittiğinde Sinop’ta işlerini geliştirmek isteyen müteşebbisler için bir fırsat olacak. Yine köylerde içme suları ve kanalizasyon hizmetleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. KÖYDES ödenekleri ilimize nakit olarak daha girmese de YPK kararı ile miktarları belli oldu” diye konuştu.

KARLA MÜCADELE BÜYÜK BAŞARI SAĞLADIK
İl Özel İdaresi olarak, çetin geçen kış şartlarında vatandaşların mağdur olmamaları için gece gündüz çalıştıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan, bu anlamda da kendilerine gelen her çağrıya anında müdahale ederek sorunsuz bir kış sezonu geçirdiklerini söyledi. Demircan; “Bu sene kar mücadelesi inanılmaz derecede yoğun geçti. Fakat şükürler olsun herhangi bir sıkıntı yaşanmadan kar mücadelesinin üstesinden geldik. Her senekinden çok daha fazla ve uzun yol ağlarında çalışmak zorunda kaldık. Ancak arkadaşlarımız sağ olsunlar gece demeden gündüz demeden arazide çalıştılar. Şükürler olsun ne bir hastamızı hastanesinde mahrum kıldık, ne yolda kalan vatandaşımızı çaresi bıraktık. Bizlere ulaşan her çağrıya anında cevap vermeye çalıştık. Kasım sonu Aralık başı gibi başlayan çalışmalarımız Şubat ayı sonuna kadar devam etti. Ama dediğim gibi çetin kış şartlarında vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için durmaksızın çalıştık ve sorunsuz bir kış geçirdik diyebiliriz” dedi. 

İl Özel İdarelerinin il ve ilçelerde önemli görevler yürüttüğünü belirten gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin de İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Demircan nezdinde tüm kurum çalışanlarına çalışmalarında başarılar dileyerek, Demircan’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti. 
 
Editör: Vitrin Haber