Jandarma Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü etkinlikleri sırasında sergilenen yüzde yüz yerli yapımı kobra zırhlı araç ile shortland tipi zırhlı araç da ilgi odağı oldu. Vali Dr. Ahmet Cengiz, tamamen Türk yapımı olan kobra zırhlı araca binerek yetkililerden bilgi aldı.


Jandarma Teşkilatı'nın 173. kuruluş yıldönümü, Sinop'ta törenle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Erkan Arıkan, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda subay katıldı. 
  
Törende konuşan Albay Mehmet Erkan Arıkan, başarılarla dolu 173 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bu güne yüce Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu söyledi. Arıkan; "Jandarma teşkilatı; milletimizin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında, gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden, halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile jandarma, üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu vatandaşa, insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır ve almaya devam edecektir" dedi. 

    
Bir asker tarafından okunan şiir ardından, minik öğrenciler tarafından halkoyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra oluşturulan silah ve askeri araç sergisi gezilirken, sergide yer alan ve jandarma tarafından kullanılan son sistem gelişmiş cihazlar büyük ilgi gördü. Sergide bulunan yüzde yüz yerli yapımı kobra zırhlı araç ile shortland tipi zırhlı araç da ilgi odağı oldu. Vali Dr. Ahmet Cengiz, tamamen Türk yapımı olan kobra zırhlı araca binerek yetkililerden bilgi aldı. 

Editör: Vitrin Haber