Sinop, Kastamonu ve Çankırı illerinden yetkililerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter yaptı.

İlter, "Türkiye Halk Sağlığı olarak Sinop'ta toplantılarımızın 6.sını gerçekleştiriyoruz. Su hayatımızın vazgeçilmez bir parçası ve yerini doldurabilecek başka bir materyal yok. Çevre suları da vatandaşlarımızın, yerel yönetimlere ve bizlere güvenerek kullandıkları sular. Dolayısıyla bu suları onların güvenini boşa çıkarmayacak şekilde güvenli, temiz, içilebilir nitelikte sunmamız gerekli. Türkiye genelinde bizim yaptığımız çalışmalarda yüzde otuzlara varan uygunsuzluklarımız var. Bu bölge içindeki uygunsuzlukları birazdan değerlendireceğiz. Amacımız bu uygunsuzlukları nasıl düzeltiriz yerinde tartışarak istiyoruz" dedi.

Ardından konuşan Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ise, "İçme sularının önemi konusunda hepimiz malum üzerinde durmalıyız. Özellikle belediyeler ve kaymakamlıklar denetim ve bu konunun yeterince üzerinde durması gerekiyor” diye konuştu. 
Uzm. Bio. Şenol Yılmaz ‘İçme-Kullanma Suyu İzleme Çalışmaları’ başlıklı sunumunu yaptı. Sunum sonrasında katılımcılar su güvenliği ile ilgili illerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Yürütülen hizmetlerle ilgili çözüm önerileri tartışıldı.
Editör: Vitrin Haber