Samsun merkez olmak üzere Sinop, Amasya, Çorum ve Ordu illerinde sanayi kuruluşlarından, mesken abonelerine kadar geniş bir kitleye elektrik tedarik hizmeti sağlayan Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A. Ş. (YEPAŞ), müşterileriyle hızlı ve etkin bir iletişim sağlamak amacıyla müşteri bilgilerini en güncel bilgiler ve verilerle kayıt altına alıyor. 1,9 milyona yakın abonelik sözleşmesi kapsamında elektrik tüketimi yapan yaklaşık olarak 4 milyon kişinin elektrik tedarikçisi konumunda olan YEPAŞ'ta güncelleme çalışmaları son hızla sürüyor.  

Çeşitli ziyaretler ve şirket çalışmaları kapsamında Sinop'a gelen YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, güncelleme çalışmaları kapsamında bilgi verdi. Güncel verinin, hızlı işlem ve hızlı çözüm anlamına geldiğini belirten Arif Akşam, müşterilerine yenilikçi ve müşteri odaklı pazarlama ve satış hizmetleri sunan YEPAŞ'ın, yüksek teknolojiye dayalı altyapısı ile müşterilerinin ihtiyaçlarına göre hizmetler ve çözümler geliştirdiğini vurguladı. 

Daha etkin ve kaliteli hizmet verebilmek adına veri güncelleme çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü kaydeden Akşam; "2018 yılı ile ilgili şirket genelindeki en büyük çalışmamız bilgi güncellemesi oldu. Müşterilerimizin TC, adres, telefon, mail adresi bilgilerini güncellemelerini istiyoruz. Bunu müşterilerimize dahi iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına istiyoruz. Yani ileride yapacağımız yeni kampanyalardan, mevcut fatura bilgilendirmelerinden, kesmelerden müşterilerimizi en sür'atli şekilde haberdar etmek istiyoruz. Ayrıca güncelleme kapsamında faturaları mail adreslerine de gönderiyoruz. Sinop bizim illerimiz arasında bilgi güncelleme oranları yüksek illerin başında geliyor. Bu konuda yıl sonuna kadar belli hedeflerimiz de var. Müşterimizin bilgileri bizde olduğu takdirde, yaptığımız tüm faaliyetlerle ilgili sür'atli bilgilendirme yapabileceğiz. Mesela YEPAŞ olarak bazı firmalarla iş birliklerimiz var. Sağlık, tekstil, otopark, otel gibi bir çok sektörde 'YEPAŞ Avantajlar Dünyası' kapsamında müşterilerimize kolaylıklar ve indirimler sağlıyoruz. Bu konularda da bilgilendirmelerin en hızlı ve tüm müşterilerimize ulaşılabilmesi için bu güncellemeleri sürdürüyoruz" dedi.

BAŞKASININ ADINA OLAN ABONELİK RİSK TAŞIYOR

Açıklamasında yasa ve yönetmeliklere göre tüketicilerin elektrik perakende satış sözleşmesini üzerlerine almaları gerektiğini de hatırlatan YEPAŞ Genel Müdürü Arif Akşam, "Bazı müşterilerimiz kendi abonelikleri olmadan başkasının adına olan abonelikleri kullanıyor. Bu aslında mevzuatta kaçak değilse bile kaçağın bir altı olan usulsüz elektrik kullanımı anlamına geliyor. Bu da hem elektriği kullanan, hem de elektriği kullandıran abone açısından da oldukça risk taşıyor. Herhangi bir, kaçak kullanım, borç yada gayri kanuni bir olumsuz durumda, abone sözlemesi kimin üzerindeyse ona işlem yapıyoruz. Kanunda böyle ilerliyor zaten. Bir kişinin boşalttığı yerdeki aboneliğini kapattırmaması çok ciddi bir risk. Bu açıdan da müşterilerimizin ileride bir sıkıntı yaşamaması için abone bilgilerinin güncellenmesi, olmayan aboneliklerini kendi üzerlerine almaları oldukça önemli. Abonelik yüksek maliyetli bir işlemde değil. Sadece kira kontratı ve kimlik fotokopisiyle bize müracaat edilmesi gerekiyor. Alacağımız güvence bedeli meskenlerde 150 TL. Bunu da taksitlendirme yapabiliyoruz. Bu ücret, vatandaşımız alacağı riskle karşılaştırıldığında, 

gerçekten küçük bir maliyet" diye konuştu. Sinop YEPAŞ'ı ziyaret eden Genel Müdürü Arif Akşam, YEPAŞ çalışanları ile de bir araya geldi. Akşam, Sinop YEPAŞ Müdürü Ahmet Ekiz ve YEPAŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Şenol ile Ekiz'in makamında bir araya geldi. Arif Akşam Sinop Valisi Hasan İpek ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ü de makamlarında ziyaret etti. 
 
Editör: Vitrin Haber