Amasya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Samsun Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı Teknik Yardım Projesi Yenilikçilik Odak Grup Toplantısı 15 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, metal sanayine yönelik Bölgesel Yenilikçilik Sistemi Kurulması için bir yol haritası geliştirmek için düzenlenen toplantıya sektördeki öncü firmalar ve Amasya Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı. Finansmanı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı IPA-1 kapsamında gerçekleştirilen proje çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Laboratuvar bina inşaatı Ocak 2017 içinde tamamlanacak olan projede laboratuvar ekipman ve gereçleri alım ihalesinin ise sonuçlandırılarak onaya gönderildiği aktarıldı. Düzenlenen toplantı hakkında bilgi veren proje yetkilileri, Ocak 2017 içinde personel alımı sürecinin başlatılacağını ve buna ilişkin duyuruların yerel ve ulusal basında yayınlanacağını bildirdiler.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sözleşme Makamı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje faydalanıcısı olduğu, Çorum, Amasya, Sinop ve Tokat Ticaret ve Sanayi Odalarının da paydaş olduğu proje ile birlikte bölgemize orta ve uzun vadede katma değer yaratacak uluslararası akreditasyona sahip bir metal laboratuvarı ile nitelikli uzmanların kazandırılması beklenmektedir. Bölgedeki firmaların inovasyon ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılmasına yönelik altyapı ve destek mekanizmalarının tartışıldığı toplantı kapsamında katılımcılar fikir alışverişinde bulundular. Bu toplantılar Amasya, Samsun ve Sinop illerinde de gerçekleştirilecektir. Bu çalışmaların sonuçları uzmanlar tarafından değerlendirilerek oluşturulacak yol haritası firmalara ve ilgili paydaşlara iletilecek.”

 
Editör: Vitrin Haber