Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 08.04.2005 tarih ve 197 sayılı izni ile denize 7 metrelik alanda dolgu yapılması konusunda çıkarılan karar uygulanacak ve Dr.Rıza Nur Kütüphanesi – eski Tekel binası önünden devam ederek Atakan yokuşuna devam eden alan yasal sınırlarında yeniden düzenlenerek hizmete açılacak. 

Bunun yanı sıra yeni Belediye tarafından yapılan proje ile Atakan yokuşu önünden Taş Ocağı mevkiine devam edecek çalışmalar sonucunda da yeni dolgu alanı vatandaşlara yürüyüş yolu, bisiklet yolu, oturma alanları ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği rekreasyon alanı olarak hizmet sunulacak. Yol boyunca yer alan kaldırımlar genişletilecek, bölgede park yapan araçlar için otopark ve şehir içi ulaşım araçları için uygun cepler ile araç trafiği de rahatlamış olacak.

 Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “Bugün başlattığımız çalışma ile anıtlar kurulunun vermiş olduğu yasal sınırlara çekilecek bu alan bundan sonra yeni bir rekreasyon alanı olarak halkımıza hizmet verecek. Yıllardır Gazi Caddesi üzerinde sıkışan yeşil alan,parklar,oyun alanları, oturma alanları şimdi yeni projemiz ile Atakan yokuşu önünden Taş Ocağı mevkiine devam edecek ve vatandaşlarımıza yeni bir yaşam alanını burada sunacağız.” dedi.

Editör: Vitrin Haber