AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, Valilik ve İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında köylere hizmet birlikleri bünyesinde işe alınan bin 647 kişinin iş başı yaptığını söyledi. 

Ahmet Soysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti Millet Vekili Mehmet Ersoy’un halkımıza ilk olarak müjdesini verdiği Valilik ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan konuya ilişkin proje hayata geçiriliyor. 
Ersoy yaptığı açıklamasında, çalışmanın Sinop’ta istihdama yönelik büyük bir adım olduğunu ve bu sayede Sinop ekonomisine 20 milyon TL gibi bir katkının olacağını kaydetmişti.

Yürütülen proje kapsamında, Köylere hizmet götürme birliği başkanlıklarınca köylerde alt yapı sorunlarını gidermek için il özel idaresi ve köylere hizmet götürme birliği tarafından araç ve malzeme Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü personel desteği ile 9 aylık geçici istihdamda köylerin su, yol, menfez, orman,cami , okul, mezarlık ve köylerin ortak alanlarının ağaçlandırılması, bakım onarım ve tadilatının yaptırılması amacıyla bin 647 kişi istihdam edildi.

Sinop Merkezde 296 kişi işe başladı. İşsizlik sorununu gidermek amacıyla bu imkanı sağlayan hükümetimize teşekkür ediyor, ilimize, tüm hemşerilerimize ve iş başı yapan kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum”

Editör: Vitrin Haber