Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen eski Tekel İl Müdürlüğü binasının lojman bölümü 9 yıldır "Yaşlılar dinlenme evi ve çay bahçesi" olarak kullanılıyor.

Yaşlıların bir araya gelip çay kahve içme, sohbet etme imkanı bulduğu Gazi Caddesi'ndeki dinlenme evinde görevli bir hemşire de sağlık hizmeti veriyor.
Belediye Başkanı Baki Ergül, yaşlılar dinlenme evini ziyaret ederek, burada bulunanlarla sohbet etti. Yaşlıların ülkeye hizmet etmiş, şimdi emekliliğini yaşayan insanlar olduğunu dile getiren Ergül, "Onların rahatlarını sağlamak, onları mutlu etmek hem birey hem de belediye başkanı olarak görevimizdir. Yapabileceğim bir şey varsa arkadaşlarım vasıtasıyla bize bildirilmesi yeter, bunun gereğini yaparız. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.
Encümen toplantılarında bazı dilekçelerin kendisini üzdüğünü anlatan Ergül, şunları kaydetti:
"Encümene gelen 20 evrak varsa bunun yarısı yardım için geliyor. Bazı dilekçeler beni çok üzüyor, derinden yaralıyor. Bir baba dilekçesinde diyor ki, '75 yaşındayım. 5 çocuğum var. Bana bakmıyorlar. Ekonomik olarak yardım edin'. Ben bunu ayıplıyorum. Bir ana baba 10 evladı büyütüyor ama maalesef yaşadığımız ortamda 10 evlat anasına babasına bakamıyor. Bunları ayıplıyorum. Benim yapabileceğim bir şey olduğu zaman kapım her zaman kendilerine açık. Yeter ki benim elimdeki imkanlar onlara cevap verebilecek nitelikte olsun."
Yaşlı dinlenme evi sakinlerinden Beyti Efe ise açılışından bu yana geldiğini belirterek, "Burası bizim için bulunmaz bir nimet. Çünkü bizler yaşlı kişileriz. Arkadaşlarla geçmiş sorunlarımızı dile getirip dertleşip günümüze gün katıyoruz" diye konuştu.
Kasım Yıldız ise Bafra’dan Sinop’a geldiğini anlatarak, "Burası olmasa rahat edemezdik. En rahat edebileceğimiz yer burası. Başkanlarımız sağ olsun. Burada çok güzel bir hizmet veriliyor. Ben Bafralı'yım. Bafra'da da bu hizmet yok. Hiç masrafsız bu kadar insan burada her gün dinleniyor" değerlendirmesinde bulundu.
AA

Editör: Vitrin Haber