Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, "Sürdürülebilir balıkçılık için balıklara üreme şansı vermeli ve yumurtlama dönemlerinde avlanılmamalı. Aksi takdirde avlayacak balık bulamayız" dedi. 

Denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı 15 Nisan itibariyle başladı. Yasaklar 1 Eylül'e kadar devam edecek. 

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, başlayan yasaklarla birlikte endüstriyel balıkçılık olarak tabir edilen gırgır ve trol ile avlanma yasağının 15'i itibariyle başladığını söyledi. 

Bayrak; "Büyük balıkçılarımız bu süreçte avlanamayacak. Sadece kıyı balıkçılarımız avlanabilecek. Bu arada küçük balıkçımız için bazı balık türlerine ayrı tarihlerde avlanma yasağı gelecek. Küçük balıkçılar için büyük bir yasak yok" dedi. 

Balıkçılardan balıkların yumurtlama döneminde avlanmaları konusunda uyarıda bulunan Başkan Ali Bayrak; "Balıklar yumurtlama dönemine giriyor. Balıkçılarımızdan yumurtlama dönemine giren balıkların avlanmamasını istiyoruz. Çünkü bundan sonra da sürdürülebilir balıkçılığı sağlayabilmemiz için balıkların üremesine zaman tanımalıyız. Önümüzde ki yıllarda balıkçılık yapılabilmesi için buna riayet etmek şart" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber