Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) organize ettiği ve Sinop Off-Road Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı Türkiye Şampiyonası 5. Ayak yarışları orman etabı ile start aldı. Sinop İskele Meydanında gerçekleştirilen açılış seremonisi ile başlayan yarışlarda araçların startını Sinop Valisi Hasan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile protokol üyeleri verdi. 

Şampiyonaya 20 ilden katılan 27 araç ve 54 sporcuzorlu parkurda kıyasıya yarıştı. 

ORMAN ETABI İKİŞER KEZ GEÇİLDİ 
İskele Meydanı’nda verilen start ile başlayan yarışlar, Akliman Kavaklık mevkisinde devam etti. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Etabı adıyla geçilen orman etabının ikişer kez geçilmesinin ardından, ilk gün yarışı saat 18.25’te tamamlandı. 

YARIŞLARIN GALİBİ SAPANCA OFF ROAD

Şampiyonanın ikinci gününde gerçekleştirilen Şehit Ömercan Açıkgöz etabı (seyirci Etabı) 9 Ekim Pazar günü Botancılı Kışla burnu mevkiinde saat 11: 00 da start aldı. Pilotların zorluk derecesi yüksek parkurdaki mücadelesinde genel klasmanda Sapanca Off-Road Kulübü sporcuları Hüseyin Memi ve Ali Pertev ikilisi 113 puanla 1., Karabük Off-Road Kulübü Sporcuları Erdoğan Kovancı Hasan Büyükcesur ikilisi 71 puanla ikinci ve İnegöl Off-Road Kulübü Sporcuları Ekrem Aydın Hasan Özcan ikilisi 65 puanla 3. Oldu. yarışlar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri iskele meydanında düzenlenen tören ile verildi. 

Türkiye Off-Roaad Şampiyonası 22-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 6. Ayak yarışları ile sona erecek. 

 
Editör: Vitrin Haber