Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından Sinop Üniversitesi'nin katkılarıyla Valilik önünde açılacak olan sergide çok 15 Temmuz gecesini anlatan çok sayıda fotoğraf yer alacak. 

VİTRİNHABER'İN OBJEKTİFİNDEN O GECE
"Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansının Objektifinden 15 Temmuz" adıyla Sinoplularla buluşacak olan fotoğraf sergisinde; Anadolu Ajansının o kara geceye ait fotoğrafları öne çıkıyor. Yine sergide 15 Temmuz akşamı Sinop'ta darbeye karşı sokağa dökülen vatansever yurttaşların yer aldığı ve Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'in objektifine yansıyan fotoğraflarda yer alacak.  

Sergi yarın saat 13:30'da Valilik meydanında düzenlenecek kurdele kesimiyle açılacak. Törene Vali Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın ve kurum müdürleri olmak üzere, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. 

Günlerdir büyük çaba harcayarak sergi hazırlıklarını yürüten ve serginin fikir babası Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, sergiye tüm vatandaşları davet etti.   Demirel  15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları, AA foto muhabirlerinin ve Sinoplu gazetecilerin fotoğraflarıyla gözler önüne sererek, kamuoyunun hafızasını taze tutmayı amaçladıklarını söyledi. 

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Özşahin'de darbe girişimi gecesi Anadolu basınının örnek bir duruş ortaya koyduğunu belirterek, o gece yaşananların açılacak sergiyle bir kez daha gözler önüne serileceğini belirtti. 
Editör: Vitrin Haber