Sinop’ta 18 Mart Çanakkale zaferi etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından, Çanakkale Savaşı esnasında askerin menüsü olan bir dilim ekmek ve hoşaf vatandaşa dağıtılarak empati kurması sağlandı. 

Sinop İl Müftülüğünün organize ettiği etkinlikte Çanakkale Savaşı esnasında askerlerin bir öğün yemeği olan bir dilim ekmek ve hoşaf dağıtıldı. Etkinlik, Sinop’un en işlek caddesi olan Sakarya Caddesi’nde yapıldı. Müftülük görevlilerinin dağıttığı bir dilim ekmek ve hoşafı alan vatandaşlar, “O günün zor artlarında vatan için savaşan bütün askerlerimizi rahmetle anıyoruz. Yapılan bu etkinlik ise o günün şartlarını bizlere hatırlamamızı sağladı” dedi. 

Organizasyon sorumlusu Sinop İl Müftülüğü Merkez Kur’an Kursu Hafız Hocası Selma Korkmaz ise, "Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz ve insanlarımıza, gençlerimize empati kurdurmaya çalışıyoruz. Orada onların bir haftada taburda yemiş oldukları üzüm hoşafı ve ekmeği dağıtarak insanlarımızın empati kurmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Müftülük görevlileri daha sonra bir dilim ekmek ve hoşafı pazar yerinde vatandaşa dağıttı. 

İHA


Editör: Vitrin Haber