İnternet sitelerindeki eylemleri ile tanınan RedHack’in son eylemi Sinop Valiliğinin sitesini hacklemek oldu. Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santral ile ilgili kararın ay sonunda alınacak olması nedeniyle çevreci grubun kısa süreliğine siteyi ele geçirildiği açıklandı.

Sinop Valiliğinin sitesine girenleri RedHack’in açıklaması ve RedHack marşı bir süre karşılarken, bir süre sonra valiliğin hacklenen sayfası kaldırıldı. Twitter'da ise RedHack'in saldısı üzerine birçok twit atıldı. 

Hacked by RedHack – Kızıl Hackerlar'ın 'HES Fasizmdir!' sloganı ile ele gerçekleştirdikleri ilginç eylemde şu ifadelere yer verildi; "Karadeniz ve Sinop halkinin yogun istemleriyle bu sayfa RedHack tarafindan hacklenmistir! Sinop’ta bu ay sonunda verilecek karar ile Sinop Nukleer coplugune cevirilecek! Cernobil’den sonra gecen sene yasanan Fukisima faciasindan ders almayanlar, dogal guzelliklerimizi katletmek, cocuklarimizi sakat birakmak istiyorlar!

Buna karsi eylem yapan halkimiza, Sinop Valiligi, Nukleer Lobisinden aldigi emirle saldiriyor, Polislerini Nukleer karsitlarinin uzerine salarken, Resmi sitesinden Nukleer’i ovuyor:! Buna izin vermeyecegimiz aciktir!Cunku RedHack gucunu halktan alir ve halkin menfaatlerine karsi olan egemen sinifla mucadele eder!

Soruyoruz, dunyada suan da kullanilan ucuz ve saglikli enerji kaynaklari neden kullanilmaz? Ornegin Gunes ve Ruzgar enerjisi neyimize yetmiyor? Ama hayir, para babalari bunlardan kar edemiyor degil mi? Sirf sizler saltanat icinde yasayacaksiniz diye canimizi vermek mi zorundayiz? Sizlerin kuklasi olarak yasamak, sakat cocuklarmi dogurmak zorundayiz? Yagma yok REDHACK var! Sizlerin milyon dolarlari varsa bizlerin de onuru, namusu, serefi halsiyeti var!

Sinop, Karadeniz, Akkuyu’da Nukleer istemiyoruz! Nukleer fasizmdir!. Kahrolsun Nukleer fasizm, Kahrolsun Nukleer Lobisi!"

Redhack daha önce THY dahil birçok kamu kurumunun web sayfasına saldırıda bulunmuş ve dikkatleri üzerine çekmişti.
Editör: Vitrin Haber