Son kararname ile birlikte Sinop Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Vali Yavuz Selim Köşger için veda yemeği düzenlendi.

Yemeğe Vali Köşger ve eşi Fatma Köşger, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı J. Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül ve eşleri, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Emniyet Müdür Yusuf Biner, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, resmi kurum müdürleri, STK temsilcileri, ilçe kaymakam ve belediye başkanları katıldı. 

Gecede ilk olarak Türk sanat musikisi, ardından ise Sinoplu sanatçılardan müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger için hazırlanan slayt gösterisi ve Bingöl’ü anlatan kısa bir film izlendi.
Gecenin anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “Belediye başkanlığım süresince birçok vali ile çalıştım ancak hiç bu kadar kalabalık bir veda yemeği görmedim. Bu da Sayın Valimizin ne kadar sevildiğinin bir ifadesidir. Ben Sayın Valimizin ilimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Baki Ergül konuşmasının ardından Vali Köşger’e Sinop’a özgü bıçak hediye etti. 

Vali Köşger: “Sinop benim ilk göz ağrım”
Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise veda konuşmasına, “Sinop benim ilk göz ağrım. İlk valilik görevim buraya nasip. Bir şeyi mükemmel kılan içeriğindeki ayrıntılardır. Bu güzel ve anlamlı geceyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sinop Valisi olmaktan sonsuza kadar onur duyacağım. Çok muhabbet, tez ayrılık getirir” diyerek herkesten helallik istedi. 
Konuşmalar sonrasında Vali Köşger’e çeşitli hediyeler takdim edildi. Program Vali Köşger’in misafirleri kapıda uğurlaması ile sona erdi.
Yaklaşık iki yıldır Sinop Valiliği görevini yürüten Vali Köşger, bugün şehirden ayrılacak. 

Editör: Vitrin Haber