Vali Hasan İpek kurum ziyaretleri kapsamında gerçekleştirdiği 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel tarafından karşılandı. Ziyarette Sinop Merkez ve ilçelerinde cemiyete üye gazetecilerle bir süre sohbet eden Vali İpek açıklamalarda bulundu.

SİNOP MEDYASINA HAYRAN KALDIM
Kurban Bayramı Arifesinde Durağan ilçesinde yaşanan olaylarda Sinop’taki gazetecilerin duyarlı davranması ve olaylara yaklaşımına hayran kaldığını belirten Vali İpek; “O gün Türkiye’nin gündemini değiştirip, etnik problemler sebep ile Sinop karıştı gibi hem Türkiye’ye Sinop’u hem dünyaya Türkiye’yi yanlış anlatmak için çabalayan bir grup vardı. Bunların bir kısmı hain Kandil’den, bir kısmı da FETÖ’den besleniyordu. Bu mesajları bu yayınları sürekli tahrik etmek amacı ile bu olayları yayın yapıyorlardı. Fakat Sinop’un yerel medyası ve gazeteciler hem ulusal medyaya hem de Türkiye’ye olayın adi bir olay olduğunu, olayın etnik bir olay olmadı yönünde çok ısrarlı ve bilinçli bir şekilde haberlerini ulaştırdılar. Orada bizimde olaylara müdahalelerimizi kolaylaştırdılar. Bunun için Sinop’ta haber yapan hem gazeteci hem internet medyasında haber yapan arkadaşlarıma, özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ORTAYA KOYULAN PROBLEMLERDEN RAHATSIZ DEĞİLİM, YETER Kİ ELEŞTİRİLER YAPICI OLSUN
Sinop’ta hareketli bir medya olduğunuifade eden Vali Hasan İpek, bu hareketliliğin Sinop’a olumlu etkilerinin olacağını belirtti. İpek; “Şundan da hiç rahatsız değilim, bazıları problemler ortaya koyulduğunda rahatsız olur. Ben bir yönetici olarak hiç rahatsız değilim, bundan hiçbir zaman rahatsızlık duymadım, yeter ki yapıcı olsun eleştiriler. Yeter ki ülkede kaos çıkartıp ülkeyi bölmeye yönelik programın parçası olmasın eleştiriler. Bunun dışında yapılan her türlü tenkide açığız. Çünkü bu tenkitler olmasa biz yönetim olarak problemleri görmekte zorlanırız. Herkes bize olayların güzel tarafını göstermeye çalışıyor, eksiklerini göstermeye çalışmıyor, bu anlamda basın çok değerli ve önemli. Yapılan bu tenkitler ile bizde yaptığımız işleri kontrol etme imkanı buluyoruz. O anlamda Sinop’ta yapılan haberciliği ben gerçekten takdir ediyorum. Sizleri de böyle kalabalık bir şekilde görmekten dolayı memnun oldum baya bir hareketli 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetiniz var sizlerle birlikte olmaktan mutluyum” diye konuştu.

BİZ BİR AİLEYİZ
15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti olarak genci ve yaşlısı ile bir aile olduklarını belirten 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise Vali İpek’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti. Demirel; “Sadece basın olarak değil, cemiyet üyelerimizin her türlü sorunları ile bir aile gibi hareket ederek konunun bir an önce çözülmesi için çalışıyoruz. Cemiyetimizin içerisinde sadece basın anlamında değil genel anlamda bir dayanışma havası var” dedi. 
Ziyaret Vali İpek, Demirel’e ziyaret anısına kotra hediye etmesinin ardından cemiyet üyeleri ile toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber