Sinop Valisi Hasan İpek, Arıcılar birliği başkanlığına nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Sinop Arıcılar Birliği Başkanı Şenol Tabak ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali İpek, burada Başkan Tabak’tan birlik çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Ziyarette, arıcıların sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Hasan İpek, bu sorunların çözümü noktasında üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını ifade etti. 
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sonunda Sinop Arıcılar Birliği Başkanı Şenol Tabak, Vali İpek’e günün anısına bir şilt takdim ederken Vali İpek’te Başkan Şenol’a gemi maketi hediye etti. 
Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Sinop Arıcılar Birliği Başkanı Şenol Tabak, Vali İpek’in kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan son derece memnun kaldıklarını belirtti. Tabak; Sayın Valimiz, birliğimize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Kendisine birliğimiz faaliyetleri hakkında bilgiler verdik. Geçtiğimiz aylarda katıldığımız ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından düzenlenen 45. Apimondia Uluslararası Arıcılık Kongresi ile ilgili bilgiler verdik. 

Bununla birlikte birliğimiz tarafından hazırlanan Polen tuzaklı tabanlık projesi ile ilgili bilgiler verdik. Bu proje ile arıcılarımız hem polen toplayacak hem de arılara büyük zarar veren varroa denilen asalaklardan kurtulacak. Projemiz 114 bin 500 TL’lik proje. Projenin yüzde 20 sini arıcılar ödeyecek yüzde 80’i hibe destekli olacak. Projemiz hayata geçtiğinde 2 bin 544 adet tuzak arıcılara dağıtılacak.
9 ilçedeki birliğe kayıtlı, halen faal aktif arıcılık yapan bakanlığında arıcı olarak kabul ettiği ve destek verdiği arıcılara verilecek. 
Sayın Valimiz sağ olsunlar projemizle yakından ilgilendiler ve bu konuda da üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söylediler. Bu anlamda Sayın Valimize, gerçekleştirdiği ziyaret ve samimi yaklaşımından dolayı şahsım ve birliğim adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  

 
Editör: Vitrin Haber