Sinop'ta Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İl Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından kurulan stand ile kadına şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Vali Hasan İpek katıldığı Kızılay Sevgi Evi açılışı ardından beraberindekilerle birlikte Sinop Adliyesi karşısında açılan standı ziyaret etti. Kadına karşı şiddeti önlemek amacıyla yapılan tüm çabaları takdirle karşıladıklarını belirten Hasan İpek, "Sinop Valiliği olarak bu konuda her türlü desteği veriyoruz. Sinop’ta bu duyarlılık var. Şiddete uğrayan kadınlarımıza destek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Emniyet Teşkilatı olarak yanlarındayız. Kadınlarımızın korunması ve kollanması için tüm çalışmaları yapıyoruz. Tüm hanımlara sesleniyorum. Kendinizi yalnız hissetmeyin. Devlet daima sizin yanınızda." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş Vali İpek'e stand hakkında bilgi verildi. Vali İpek'in koluna ve boynuna kadına karşı şiddetle mücadeleye karşı temsili olarak turuncu renkli fular takıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş ise, farkındalık oluşturmak amacıyla stant açtıklarını dile getirerek, şiddeti önleme ve izleme merkezini de hayata geçirdiklerini söyledi.



 
Editör: Vitrin Haber