Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından ülke genelinde olduğu gibi Sinop’ta da güvenlik önlemleri artırıldı.

Bu önlemler kapsamında Sinop Valisi Kemal Cirit, şehrin önemli noktalarında incelemelerde bulunarak bu gölgelerde alınan ve alınması gereken tedbirler hakkında kurum yetkilileri ile istişarelerde bulundu.

Son olarak, Sinop Liman Şube Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü ve 72. Bot komutanlığında incelemelerde bulunan Vali Cirit, bölgenin konumu ve burada alınması gereken tedbirler ile ilgili kurum yetkililerine çeşitli talimatlar verdi. Sinop Valiliği olarak il genelinde hayatın normalleşmesine katkı sağlayacak, vatandaşların huzur ve sükunetinin devamını temin edecek her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Vali Kemal Cirit, bu kapsamda stratejik öneme sahip bölgelerde de bizzat incelemeler yaparak, gerekli tedbirlerin alınması noktasında talimatlar verdiklerini ifade etti.
Vali Cirit; “Özellikle hem ülkemizin tamamında hem de biz lokal olarak Sinop’ta hayatın normalleşmesine katkı sunmak istiyoruz.
Bu kapsamda hem liman başkanlığını, liman hizmetlerini, sağlık güvenlik anlamındaki pozisyonumuzun, konumumuzun ne olduğunu hem tanımak istedim hem de yerinde denetleyerek buna göre ileriye dönük planlamalarımıza fikir teşkil etmesini amaçladık. Bugün sahil ve liman bölgemizi kontrol ettik. Daha önce havaalanımızda bazı çalışmalar içerisinde bulunduk. Oraya ilişkin olarak da her arzu edenin iniş kalkış yapabileceği bir yer olmadığını ilgili yerlere de talimatlandırarak bilgi verdik. Burası ile ilgili olarak ise yasal olmayan hiçbir deniz aracının yaklaşmasına, hareket etmesine ya da burada bulunmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

OHAL VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI ETKİLEMEYECEK
Bakanlar Kurulu kararı ile ülke genelinde ilan edilen olağan üstü hal ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Kemal Cirit, alınan OHAL kararının vatandaşların hayatlarına olumsuz bir etki getirmeyeceğini vurguladı. Vali Cirit; “Biliyorsunuz Bakanlar Kurulu kararı ile ülkemizde olağan üstü hal ilan edildi. Öncelikle şunu söyleyeyim; vatandaşlarımızın yaşantısında herhangi bir değişiklik olmayacak, vatandaşlarımızı bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmeyecek. Ancak elbette bazı hakların kullanılması noktasında Valilikler olarak bizlerin bazı yetkilerinde değişiklikler olacak. Şunu tekrar söylemek istiyorum; dışarıdaki vatandaşımızın hayatını etkileyen en küçük bir durum söz konusu değil. Bilakis, biz onların haklarını korunması, temel hak ve hürriyetlerini yasal sınırlar içerisinde daha çok korunarak geliştirilmesi noktasında bir organizasyonumuz olacak” diye konuştu.

 
Editör: Vitrin Haber