Vali Kemal Cirit, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile birlikte, Huzurevi’nin temel atma törenini gerçekleştirmek ve inşaatı devam eden yatırımları yerinde incelemek üzere gittiği Boyabat İlçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

2009 yılında yapılan restorasyon sonrasında Sinop turizmine kazandırılan Osmanlı dönemi sivil mimari örneklerinden Boyabat Belediyesi’ne ait Nuriye Genç Evi ve İl Özel İdaresine ait Abdullah Akça Evi’nde gezi ve incelemelerde bulanan Vali Cirit, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’dan  aslına uygun olarak restorasyonu yapılan tarihi evler hakkında bilgiler aldı.
Tarihi evlerin gezi ve incelemelerinin ardından Vali Cirit, inşaatı devam eden yatırımları yerinde inceledi.

İlk olarak, Kalebağı Kolaz Çayı Islahı çalışmalarını ve Boyabat Hal Yeri İnşaatını yerinde inceleyen Vali Kemal Cirit’e yatırımların son durumu hakkında Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı bilgi sundu.
Boyabat Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın 34 odalı, 100 yataklı Kız Öğrenci Yurdu’nda ve yapımı 2.aşamada olan 18 derslikli,  Abdurrahman Güneş ilköğretim okulunda incelemelerde bulunan Vali  Cirit, yetkililerden bilgiler aldı.

İnceleme gezilerinin akabinde, Boyabat Orta çarşı esnafları ile sebze ve meyve pazarı esnaflarını da ziyaret eden Vali Cirit, esnaflarla tek tek tokalaşıp bir süre sohbet etti.
Kalebağı kale altı mevkiinde bulunan, M.Ö. 7. Yüzyılda Paflagonya’lılar tarafından yapıldığı sanılan Çırabozan Tünellerini de gezen Vali Cirit’e, Tünellerin tarihi geçmişi hakkında Boyabat  Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ile Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney bilgiler aktardılar.

Boyabat İlçesinde son olarak Çanakkale Şehidimiz Ömeroğlu Mustafa’nın adının verildiği parka ziyarette bulunan Vali Cirit, Boyabatlı vatandaşlarla sohbet ettiler.
İnceleme ve Ziyaretlere, Vali Cirit’in yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yrd. Mehmet Ersoy, Sinop AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sinop eski Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yüzer, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, Boyabat, Durağan ve Saraydüzü Belediye Başkanları, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yrd. Avni Özkaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasal Parti Temsilcileri ve Kurum Müdürleri katıldı.                         
Editör: Vitrin Haber