Sinop'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İl Müftüsü Mustafa Erkan gözaltına alındı, daha önce gözaltına alınan bir ilçe müftüsü de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Vali Kemal Cirit, yaptığı açıklamada, yanlış yapana asla müsaade göstermeyeceklerini, hukuk çerçevesinde bu kişilerin cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. 
Sinop halkına müsterih olmaları çağrısında bulunan Cirit, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında idari soruşturmaların hızlı ve etkin bir biçimde sürdürüldüğünü belirtti. 

Bugün itibarıyla toplam 172 kamu çalışanının görevlerinden açığa alındığını vurgulayan Kemal Cirit, şöyle konuştu: "Adli yönden ise Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli çalışmaları yürütüyor. Hukuk içinde mücadele ediyoruz. Zaten bizler de hukuk dışına çıkılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ancak bu yapının nerelere kadar uzandığını görüyoruz. Geldiğimiz süreçte mülki idare içerisinden 2, adli personel içinden ise 4 hakim ve 2 savcı tutuklanmış durumda. Askeri personelden 1 albay ile astsubay tutuklanırken, 2 uzman çavuş gözlem altında. Emniyet müdürlüğünde 34 personeli açığa almıştık. Bunlardan bazıları gözaltında bazıları ise tutuklandı. Yine milli eğitimden açığa almalar olmuştu, bu devam ediyor. Müftülük bünyesinde de şu ana kadar 10 personel açığa alındı. Dikmen İlçe Müftüsü gözaltına alındı ve tutuklandı. İl Müftüsünü görevden aldık ve ilgili makamlarca gözaltına alındı." 
Vali Cirit devletin içinde başka bir paralel yapı oluşmasına izin vermeyeceklerini, bununla ilgili gerekli adımların atıldığını kaydetti. 
 
Editör: Vitrin Haber