Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu beraberindeki İl Genel Meclisi Üyeleri Vali Kemal Cirit’i makamında ziyaret etti.

Meclis çalışmaları hakkında bilgiler veren Meclis üyeleri Vali Cirit’e hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kemal Cirit, zor günlerden geçilen bu zamanlarda tüm ülkede olduğu gibi Sinop’ta da vatandaşların, STK’ların devlet kurumlarının hep birlikte birlik ve beraberlik duyguları içerisinde gösterdikleri dayanışmanın takdire şayan olduğunu söyledi.

Kamu kurumlarının Sinop’taki en yetkili merci olarak kendilerinin üzerine her ne görev düşüyorsa layıkıyla yerine getireceklerinin altını çizen Vali Kemal Cirit,  Türkiye’ye bu olağan üstü koşulları yaşatan hainleri Sinop ilinde de yaşatmayacaklarını söyledi.

Cirit; “Biliyorsunuz ki biz olağan koşullarda görüşe başlamadık. Benim de buradaki beşinci günüm. Bu süreçte Türk demokrasisinin kırılgan olmadığını gösterdiğimiz bu günlerde siz seçilmiş arkadaşlarımızın iktidarı ile muhalefetiyle sergilediği duruştan ötürü hepinizi tebrik ediyorum. Biz, eğer önümüzdeki süreç içerisinde, küresel aktörler arasında yer alan etkin ülkelerden birisi Türkiye olsun istiyorsak, demokrasimizden milim taviz veremeyiz. Milletimiz buna müsaade etmedi. Sizlerde müsaade etmiyorsunuz. Çünkü bu millet sizi seçerek buraya getirdi. Ben bir kez daha bize bu olağan üstü koşulları yaşatan o hainlerin Sinop ilinde de barındırılmayacağını sizin huzurlarınızda da ifade etmek istiyorum. Tabi bunu hukuk önünde yapacağız. Biz yanlışa yanlışla cevap vermeyiz. Devletin işleyişi kurum ve kurallarla gider.

Yanlış yapan herkes hukukun önünde hesap verecektir. Allaha şükür Sinop ilimiz ciddi bir anlamda sıkıntı yaşamadı. Bu demokrasi mücadelesinde hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber