15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan demokrasi nöbetleri Sinop ve ilçelerinde de devam ediyor.  İlk gününden itibaren demokrasi nöbetlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Sinop Valisi Kemal Cirit, son olarak Gerze’de düzenlenen demokrasi nöbetinde vatandaşlar bir araya geldi. Beraberindeki Sinop Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ve birçok kurum müdürü ile birlikte Gerze’ye giden Vali Cirit burada vatandaşlara seslendi. Darbecilerin, hainlerin, ülkemizi bölmek isteyen şer güçlerin bu ülkede asla yandaş bulamayacağını söyleyen Vali Cirit, darbe girişiminin ilk gününden itibaren meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Cirit; “Bu meydanlarda nöbet tutmaya başladığınız 15 Temmuz’dan bu güne boş bırakmayan sizlerle bu gece tanışmış olduk. Ama bundan sonra ki süreçte sizlerle sık sık birlikte olacağız, düğünlerinizde derneklerinizde mümkün olduğunca birlikte olacağız, devletle millet nasıl birlikte olur onu herkese göstereceğiz. 13 gündür bu milletin yaşamış olduğu bir travmanın sonuçlarını dünyaya ders vererek göstermektesiniz. Bu ülke, bu millet dünyaya demokrasi cumhuriyet dersi veriyor. Bu saldıranlar bizlerin arasından sizlerin vermiş olduğunuz vergilerle alınan silahlarla bu millete saldırırken onlardan daha çok vatanını,  milleti seven, ben bu vatanın çocuğuyum diyen; yine içinden çıkan askerlerimizle polisimizle siz milletimizle durduruldular” dedi. 

HİÇ BİR YAPI BU KADAR HAİN OLMADI
Konuşmasında Fetullahçı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi kadar haince bir girişim yaşanmadığını belirten Sinop Valisi Kemal Cirit, bu hainlerin Türk milletinin birlik ve beraberliğini hesaba katmadıklarını söyledi. Cirit; “Bu paralel yapı Fettullahçı denen terör örgütü kadar hiçbir yapı bu kadar hain olmadı. Bunlar hainlikte sınır tanımadılar, hainliğin sınırı olmadığını bu millete gösterdiler. İşte onun için siz bu meydanlarda nöbet tutuyorsunuz, biz bunlara müsaade etmiyoruz diyorsunuz. Bundan sonrada etmeyeceksiniz. Vatan evlatları her daim dik duracak.  Üst akıl, küresel güçler sizle oynamak istediler, küresel güçler vizyonsuz bir ülke çıksın dediler hep diyorlardı, planları 13 gün önce ki geceymiş ona göre planlarını yapmışlar ama sizler dik durdunuz 250 ye yakın şehit 2 bin 500 e yakın yaralı verdik. Bugün yine aynı şeyler olsa yine sizler sokaklara çıkmaya hazırsınız. Sinop Valisi olarak bugün ilk defa sizlerle tanıştım bundan sonraki süreçte her ortamda sizlerle birlikte olacağız. Sinop Valisi olarak ben, kaymakam arkadaşlarım, seçilmişlerimiz, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız sizlere hizmete mecburuz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin direktifleri doğrultusunda siz  bu meydanları bırakmayacaksınız. Bizlerde sizlere hizmet yönünden çalışmalarımızı, desteğimizi kesmeyeceğiz” diye konuştu. 

TÜRK MİLLETİ BİR DESTAN YAZDI
Vali Cirit’in ardından vatandaşlara hitap eden Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ise 15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrasında Türk milletinin demokrasi destanı yazdığını söyledi. Bayraktar; “Literatüre girmiş adıyla FETÖ denen kanlı terör örgütü aslında 40-45 yıldan bu yana bir virüs gibi devletin hücrelerine kadar sızmış ve 15 Temmuz  2016 tarihinde adeta haçlı ehli sahip ordusu gibi bu milletin üstüne karabasan gibi çökmeye çalışmıştır. Ancak bu millet yüksek feraseti ile belki Amasya genelgesinden Erzurum kongresinden Sivas kongresinden aldığı güçle Lozan antlaşmasından aldığı gülce Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara çıkmış Yüce Atatürk’ün dediği gibi bu millet ilerle bet payidar kalacaktır konusundaki duruşunu kalın harflerle tarihe yazdırmıştır bu yazının adı da demokrasidir” dedi. 

DARBE GİRİŞİMİ LAİK DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİ OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YAPILMIŞ EN AĞIR HAKARETTİR
Gecede son olarak söz alan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, konuşması öncesi bir grup tarafından, demokrasi nöbetlerinin başladığı 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlara inmediği gerekçesi ile protesto edildi. Kendisini protesto eden gruba seslenen Başkan Belovacıklı; “Beni burada yuhalayabilirsiniz,  gayet normal 15 Temmuz’da yapılan hareket laik Demokratik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine yapılmış en ağır hakarettir” dedi. 

Yıllar boyu her ortamda Fetullah Gülen örgütünün bu ülkeye zarar verdiğini söylediğini belirten Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bu sebeple içinin rahat olduğunu belirtti. Belovacıklı; “Ben şahsım adına gençliğimden bu güne Fettullah Gülen örgütünün yıllardır bu ülkenin dibini kazdığını her ortamda söyledim. Fettullah Gülen in cumhuriyetimizin, devletimizin yıkılması için örgütlenme yaptığını her ortamda söyledim. Ben iki yüzlülük, riyakarlık yapmadım, ben bunu her ortamda haykırdım. Şimdi oralarda canlarını veren bedel ödeyenler,  bizim canımız ölenleri rahmetle anıyorum mekanları cennet olsun.  Fettullah, bütün okullarımızı, yurtlarımızı sinsice işgal etti, biz onlara karşı mücadele edemedik onlar bukalemun gibi her türlü ortamı kurdu. Bu örgüt şimdi değil 16 tane Türk devletinin yıkılışında da vardı. 16 Türk devleti hainlerce yıkıldı fakat Türkiye Cumhuriyeti bu hainlere göz açtırmayacak bizler sizler dik durduğunuz sürece bu ülkenin jandarması, polisi onlara göz açtırmayacak, bu ülke ilelebet payidar kalacaktır” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber