Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Vakıflar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çetinkaya, mesajında, Türk ulusunun yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerinin toplumsal yaşamdaki somut karşılığı olan vakıfların, devletin üzerine düşen sorumlulukları paylaşarak sosyal devlet anlayışının gerçekleşmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Vakıf olgusu ve şuurunun canlı tutulması amacıyla her yıl mayıs ayının ikinci haftasının Vakıflar Haftası olarak kutlandığını anımsatan Çetinkaya, "Eğitimden sağlığa, kültüre, şehirciliğe ve bayındırlığa kadar birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz. Ülkemizin dört bir yanında imar edilmiş vakıf eserlerimize sahip çıkmalı, çocuklarımıza bu eserleri tanıtmalı ve vakıf bilincini aşılamalıyız" ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, ecdadın yadigarı vakıf eserlerini korumanın, geliştirmenin ve bu eserlere yenilerini eklemenin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"İlimizde bulunan vakıf eserleri nitelik, nicelik, estetik, mimari, tarihi, sosyolojik ve ekonomik yönden zengin özelliklere sahiptir. Valilik olarak vakıf eserlerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalarımız ilgili kurumlarla devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, insanlarda yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve Vakıflar Haftası'nı kutluyorum."
 
Editör: Vitrin Haber