Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, KOSGEB İl Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Gerçekleştirilen ziyarette Vali Çetinkaya KOSGEB İl Müdürü Nedim Kaşıkırık’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Çetinkaya ayrıca Mart ayında Almanya’nın Berlin Şehrinde ve Nisan ayında Dubai de gerçekleştirilecek Turizm Fuarlarına katılım sağlayacak firmaların kullanacağı stantları satın alan KUZKA’nın sağladığı imkânlara ek olarak KOSGEB’in sağlayabileceği desteklerle ilgi İl Müdürü Kaşıkırık’la istişare de bulundu. 
 
Geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde son 30 yılın en çetin kış şartlarını atlatan İlimizde, yaşanan yoğun kış sebebiyle OSB’de tesisleri zarar gören firmalara KOSGEB tarafından sağlanabilecek kredi destekleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Çetinkaya, yakında inşaatına başlanacak olan İŞ-GEM binasının işletilmesiyle ilgili KOSGEB’in rolü hakkında Kaşıkırık’la görüşmelerde bulundu.
 
2012 yılında Sinop’ta faaliyete geçen KOSGEB İl Müdürlüğünün, 2012 yılından bu yana toplam 343 işletmeye 4 milyon 929 bin 875 TL destek sağladığını belirten KOSGEB İl Müdürü Nedim Kaşıkırık, bunlara ek olarak bin 538 kişiye Girişimcilik Eğitiminin verildiğini ifade etti. Kaşıkırık; “Bu eğitimleri başarıyla tamamlayarak işyeri açma talebinde bulunan 145 kişiye talepleri doğrultusunda toplam 2 milyon 240 bin 183 TL destek sağlandı. KOSGEB İl Müdürlüğünde 1 Müdür, 3 Uzman olmak üzere toplam 8 personel görev yapıyor” dedi. 
Editör: Vitrin Haber