Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya Sinop’un en kıdemli öğretmeni olan 41 yıllık eğitimci Safiye Nogay’ı görev yaptığı Gazi Mustafa Kemal İlkokulunda ziyaret etti.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Gazi Mustafa Kemal İlkokulunu ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ile birlikte okula gelen Çetinkaya’yı okul yönetimi ve öğrenciler karşıladı. Okulda görevli öğretmenleri sınıflarında ziyaret ederek öğretmenler gününü kutlayan Vali Yasemin Özata Çetinkaya burada Sinop’un en kıdemli öğretmeni olan 41 yıllık eğitimci Safiye Nogay’ı da sınıfında ziyaret etti. Deneyimli eğitimci ile uzun süredir tanışma arzusunda olduğunu belirten Vali Çetinkaya, bu buluşmanın böyle anlamlı bir güne denk gelmesinin de mutluluk verici olduğunu söyledi. Çetinkaya; “Öğretmenimizin başarılı çalışmalarından zaten haberdardık. 41 yıldır bu kutsal mesleği büyük bir başarı ile yürüten Safiye öğretmenimize bizlerde 41 kere maşallah diyoruz. Kendisi ile tanışmaktan büyük onur ve gurur duydum. Ümit ediyoruz daha uzun yıllar öğretmenlik mesleğine devam eder. Çünkü Safiye öğretmenimiz gibi deneyimli öğretmenlerimizden öğreneceğimiz daha çok şey var. Öğretmenimize meslek hayatında daha nice başarılar diliyorum” dedi. 
Ziyaretleri esnasında sınıflarda çocuklarla da sohbet eden Vali Yasemin Özata Çetinkaya öğrencilere öğretmenlerinin çok kıymetli olduğunu söyledi. Çetinkaya “Beni de Safiye öğretmen gibi bir öğretmen yetiştirdi. Onlar çok saygıdeğer ve meslekleri kutsal insanlardır. Sizlerde inşallah okuyup güzel yerlere gelirsiniz” diye konuştu. Gerçekleştirilen ziyaretle kendisini onurlandırdıklarını belirten tecrübeli eğitimci Safiye Nogay, Vali Çetinkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’a teşekkürlerini sundu. Nogay; “41 yıllık meslek hayatım boyunca bu sınıflarda çok sayıda öğrenci yetiştirdim. Bu öğrencilerimin çoğu şuan meslek hayatlarına başladı. Bizler çocuklarımızı bu sınıflarda hayata hazırlıyoruz. Onları başarılı birer birey olarak görmeyi arzuluyoruz. Bu mesleğe aşık bir insan olarak umuyorum bu sınıflarda daha çok öğrencimizi hayata hazırlamaya devam edeceğiz. Sayın valimiz ve milli eğitim müdürümüz gerçekleştirdikleri bu anlamlı ziyaretleri ile beni onure ettiler kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
Editör: Vitrin Haber