Sinop Valiliğinde turizm toplantısı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Yasemin Özata Çetinkaya başkanlığında, makamda düzenlenen toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanlığından, Arazi Tahsis Daire Başkanı Alper Sami Çayır ve beraberindeki heyet, Sinop Belediye Başkanlığı, Defterdarlık, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı bildirildi.

Vali Çetinkaya'nın, turizm açısından ilde büyük çaplı bir turizm tesisi bulunmadığına işaret ettiği belirtilerek şu ifadelerine yer verildi:
 "Sinop'ta sahip olduğumuz turizm potansiyeli ve kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, ilimizi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmamız gerekir. Merkez nüfusu 39 bin olan ilimizin, nüfusu  yaz aylarında şehri ziyaret eden kişilerle birlikte 150 - 200 bine ulaşıyor. Sinop olarak yaz aylarında ilimizi ziyaret eden bu kişilerin, 39 bin kişinin yaşamakta olduğu mevcut yerleşim alanında misafir edilmeye çalışılması çok zor. Bu anlamda Turizm potansiyeline cevap verebilecek alternatif alanlarımızın olmayışı Sinop yerleşkesinde yaz dönemi içerisinde yarattığı baskının azalması ve 40 milyona yakın ziyaretçisi olan ülkemizdeki turist sayısından Sinop'un daha fazla yararlanabilmesi için yeni turizm alanları yaratmak zorundayız. Dolayısıyla yaratılacak olan turizm alanları ile ilimizi cazibe merkezine dönüştürüp, turizm yatırımcılarını da yatırıma teşvik etmeyi hedefliyoruz."

Son yıllarda yapılmış olan yatırımlarla birlikte ulaşımda alınan mesafeye de değindiği belirtilen Çetinkaya'nın "Tünelli geçiş karayolları ve uluslararası statüye sahip havaalanının, aktif olarak kullanılmakta olduğu göz önünde bulundurulduğunda, kamu arazileri değerlendirilerek, yeni turizm alanları oluşturmamız gerekmektedir. Bu amaçla, ilimizdeki tüm kuruluşlarla, gerekli çalışmalar yapılarak, turizm altyapısının geliştirilmesiyle yatırımlara ivme kazandırılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızın uygun gördüğü yerleri ilimizde turizm alanı olarak tescil edeceğiz" dediği kaydedildi.
Toplantı sonrasında Vali Çetinkaya'nın ilgili kuruluşlarının temsilcileri ve Ankara heyeti ile turizm potansiyeli olan alanları değerlendirmek üzere arazi tespiti için araştırmalar yaptıkları bildirildi.
 
Editör: Vitrin Haber