Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya Kanada ziyaretinin son gününde 600 üyesi ile Kanada ticaret hacminin yüzde 20’sini içinde barındıran Ontarip Ticaret Odasını ziyaret ederek, Oda Başkanı Allan O’dette ile görüştü.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Yönetim Kurulu Üyeleri, TR82 Bölgesi’ni ilgilendiren sektörel yatırımları yerinde incelemek ve ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında ABD ve Kanada’da resmi temaslarda bulundu. ABD ve Kanada'da bir dizi temaslarda bulunan heyet, bu kapsamda TR82 Bölgesi’ni ilgilendiren sektörel yatırımları yerinde inceleyerek ilgili kurumlarla ikili ilişkileri güçlendirdi. Program kapsamında gerçekleştirilen Kanada ziyaretinin son gününde Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya 600 üyesi ile Kanada ticaret hacminin yüzde 20’sini içinde barındıran Ontarip Ticaret Odasını ziyaret ederek, Oda Başkanı Allan O’dette ile görüştü.
Görüşmede KUZKA ile KUZKA üyesi Sinop, Çankırı ve Kastamonu illeri Oda Yönetimine tanıtıldı. Kanada ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin çok küçük olduğu ve bu hacmin büyütülmesi için Ontario ve KUZKA Bölgesinin ortak çalışma yapabileceği üzerinde duruldu. Ticaret Odasındaki görüşmeyi mütakiben heyet Ontario Eyalet Parlemontosunu da ziyaret ederek Kanada’dan ayrıldı. 
Editör: Vitrin Haber