Sinop Demokrasi Güçleri yaptıkları basın açıklaması ile Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı kınadı.

Sinop uğur Mumcu Meydanında bir araya gelen Sinop Demokrasi Güçleri üyeleri  geçtiğimiz gün Suruç'ta onlarca insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı kınadı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’de destek verdiği protestoda KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Kobanê’nin Yeniden İnşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde meydana gelen patlamada onlarca gencin öldüğü ve onlarcasının da yaralandığı vahşi katliamı protesto etmek için toplandıklarını söyleyen Metin Gürbüz, AKP iktidarında sürdürülen dış politikanın olumsuz yansımalarının katliamlara dönüştüğünü belirtti. Gürbüz; “Reyhanlı ve Gaziantep patlamaları açığa kavuşturulmazken, seçimlerde Diyarbakır’da katliam provası yapıldı ve halen gerçek faillere dair bir netlik açığa çıkarılmadı. IŞİD katliamcılarının üzerine ölüm düşürdüğü Kobane’ye yaşamı taşımak için İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen 300 gencimizin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde bugün meydana gelen patlamada onlarca gencin öldüğü ve yüzlercesinin de yaralı olduğu bildirilmektedir. Bu kanlı saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine; barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana tüm güçlere başsağlığı dileriz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Gençlerimize yapılan bu saldırı, özgürlüğe, barışa ve yaşama saldırıdır” dedi.
Katiller de, bu ortamı hazırlayanlar da bellidir
Yaşanan olayların aylar öncesinden tutunulan tavırların bir yansıması olduğunu belirten KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz, olaylardan AK Parti hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi. Gürbüz; “Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef, gerçekleşen tam da budur! Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran’da Diyarbakır’da da aynı plan uygulanmak istendi. Orada insanlarımızın soğukkanlılığı ve tedbiriyle katliam 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Ne yazık ki, bugün Suruç’ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi” diye konuştu.
 
Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız…
Eninde sonunda yaşanan olayların sorumlularının hak ettikleri cezayı alacaklarını vurgulayan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz.
En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 
Ve son olarak belirtmek istiyoruz: Ne olursa olsun halkın direnişi ve dayanışmasıyla barış kazanacak… Özgürlük kazanacak… Yaşam kazanacak… Emperyalizm, IŞİD ve yerli işbirlikçileri Ortadoğu’da ve ülkemizde yenilecektir.” 
Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı. 
 
Editör: Vitrin Haber