Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerleri tarafından yıl boyunca yapılan el sanatı ürünler düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Erkan Arıkan, Sinop Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin ile çok sayıda vatandaş ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu  anaokulunun minik öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibi gösteri gerçekleştirildi. Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Halkoyunları Ekibi tarafından tarafından gerçekleştirilen zeybek gösterisi ise büyük ilgi gördü. 

Açılışta konuşan Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ayşe Keskin, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde 239 adet kurs açtıklarını belirterek, bu kurslara toplamda 4 bin 350 kursiyerin katıldığını söyledi. Kurslara ilginin her geçen gün arttığını kaydeden Keskin, "2011-2012 eğitim öğretim yılında mesleki teknik, genel ve okuma yazma kursları olmak üzere toplamda 239 adet kurs açılmış olup bu kurslarımıza 4 bin 350 kursiyerimiz katıldı. Açık öğretim lisesinde 541 aktif öğrenciye hizmet verirken, ana sınıfımız 20 öğrencisi ile göz bebeğimiz, farklı bir heyecanımız olmuştur. İlimizin sosyal kültürel etkinliklerinde, bir nevi kültür merkezi görevini de sürdürmekteyiz. 25-29 Mayıs tarihleri arasında Mardin'de gerçekleştirilen bölgesel fuarda ilimizi farkındalık oluşturarak temsil ettik. 21-24 Haziran tarihleri arasında sayın valimizin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Sinop Tanıtım Günleri'nde coğrafyası kadar güzel, zarif, Türk kadınlarının asilliğini taşıyan Sinoplu bayanlarımızın güzel eserlerini Ankara'da sergileyeceğiz. 

Kurslarımız hizmet kervanımızın halkımızla buluştuğu hoş çalışmalardır. İnce ve narin duygularını sözleriyle değil, eserleriyle beğeninize sunan öğretmen arkadaşlarıma, öğretmenlerimize, kursiyerlerimize, ekip arkadaşlarım olan, idareci, memur, hizmetli ve teknisyen arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum" dedi. 

Vali Dr. Ahmet Cengiz'de, halk eğitim kurslarının önemli bir görevi icra ettiğini söyledi. Açılan kurlarının sadece eğitim fırsatı değil, aynı zamanda geçmişten geleceğe birer kültür köprüsü olduğunu kaydeden Vali Cengiz, "Bu güzelliklere bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ürünler aylar süren bir emeğin ürünü. Bu anlamda kursiyerlerimize, öğretmen ve idarecilerine teşekkür borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti en büyük payı eğitime ayırıyor. 80 yılı aşkın süredir Türkiye Cumhuriyeti'nde halkımızın, çocuklarımızın yaş farkı gözetilmeksizin yedine yetmişe insanımızın eğitilmesi konusunda çok önemli gayret ve seferberlikler var" diye konuştu.

Bu arada Okuma-Yazma Kursu'nu bitiren 62 yaşındaki Melek Birincioğlu'nun yazdığı metni okuması tören sırasında duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

Yapılan konuşmalar ardından Sinop yöresi el nakışları yarışması ve okuma-yazma kurslarında dereceye giren kursiyerlere ödülleri verildi. Program sergininin açılışı ve sergi alanının gezilmesiyle son buldu. 

Editör: Vitrin Haber