Sinop’un tanıtımına yönelik başlatılan ve Sinop Valiliğince yürütülen çalışmalar kapsamında Sinop’a gelen Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Prof. Dr. Güngör Uras ve Milliyet gazetesi yazarları Sinop Merkezde bulunan tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederek ilgililerden yürütülen çalışmalar ve tarihi dokularına yönelik bilgiler aldı.

Sinop Balatlar kilisesinde de bir dizi incelemelerde bulunan Uras ve ekibi burada yürütülen çalışmalar tamamlandığında il ekonomisine turizm bazında büyük girdiler sağlayacağını dile getirerek, bu tarihi doku Sinop’u tüm dünyaya tanıttıracak bir hazinedir dedi.

İl Kültür Müdürü Hikmet Tosun ve Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek ile birlikte doğa harikası Akliman, Hamsilos ve Sarıkum bölgelerinde de ziyaretlerde bulunan Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Prof. Dr. Güngör Uras ve Milliyet gazetesi yazarları ilin doğa ve doğal güzellikleri karşısında Sinop gerçekten gerek doğa ve gerekse kültürel zenginlikleri bağlamında müthiş bir kent, burada önemli olan bu güzellikler tanıtım ağında da daha geniş kitlelere gösterilip tanıtımı yapılırsa bölge ekonomisine canlılık katacağının altını çizdi.
Editör: Vitrin Haber