6 – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama otelinde gerçekleştirilen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nda, alanında yetkin akademisyen ve eğitimciler geleceğimizin inşasının temeli olan gençlerimizin ahlak ile olan ilişkisini, sundukları bildiriler ile derinlemesine değerlendirerek; önemli tespitler ortaya koydular. 

Sinop Üniversitesi Akademik ve İdari personeli, öğrenciler ve davetlilerin yoğun ilgi ile takip ettiği sempozyumda, katılımcılar tarafından yöneltilen soru ve görüşler ile Gençlik ve Ahlak kavramları derinlemesine müzakere edildi.

“Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” son gününde gerçekleştirilen değerlendirme oturumu ile devam etti.
Değerlendirme oturumuna; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, akademik ve idari personel ile sempozyumda bulunan davetliler katıldılar.

Prof. Dr. Hüseyin Peker’in oturum başkanlığını üstlendiği oturumda çeşitli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Cafer Sadık Yaran, Prof. Dr. Şakir Gözütok, Yrd. Doç. Dr. İlknur Tatar Kırılmış ve Rukiye Sancar, 6 – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nda sunulan bildirilerin yerinde ve önemli mesajlar verdiğini belirterek, böyle güzel bir konu başlığı altında sempozyumu düzenleyen başta Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ettiler. 

Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu Kısa Sürede Kitaplaştırılacak
Oturumda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise, sempozyuma katılan tüm akademisyen ve eğitimcilere teşekkür etti. Sunulan tebliğlerin kısa bir sürede kitaplaştırılacağını belirten Rektör Dalgın, tebliğler ile hazırlanacak Gençlik ve Ahlak kitabının önemli bir bilimsel kaynak olarak gelecek nesillere ışık tutacağının altını çizdi.
Daha sonra sempozyuma katılmak üzere Sinop’a gelen akademisyen ve eğitimciler, Sinop’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yer aldığı Hamsilos, İç Kale, Tarihi Cezaevi, Alaaddin Camii ve Seyit Bilal Camii’ni gezdiler.  Sinop gezisinin ardından akademisyen ve eğitimcilerimiz ilimizden ayrıldılar. 
Editör: Vitrin Haber