Sinop Üniversitesi UltrAslan Üni Kulübü Başkanı Memduh Can Kirli, kulüp üyeleri ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu.

Kan bağışının acil değil sürekli ihtiyaç olduğunu vurgulayan Sinop Üniversitesi UltrAslan Üni Kulübü Başkanı Memduh Can Kirli yaptığı açıklamada; “Öğrenci kulübümüz ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında farkındalık yaratmak için arkadaşlarımızla birlikte kan verme organizasyonunu gerçekleştirdik. Kan bağışı etkinliğimizi gören diğer öğrenci kulüplerinin de bilinçlenerek kan bağışının acil değil sürekli ihtiyaç olduğunun farkına vararak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan bağışında bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra kan bağışı gün geçtikçe artarak devam edecektir” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Muharrem Coşkuner ise; “ Bugün UltrAslan Üni Kulübünden arkadaşlarımız kan bağışında bulunmak üzere geldiler. Kendilerine duyarlılık göstererek kan bağışında bulundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi. 

SİNOPLULARI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM
Yaz sezonunun gelmesi ile kan bağışı konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Coşkuner; “ Sinop halkını kan bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bugün nasıl bir başkasının ihtiyacı oluyorsa, yarın da kendilerinin kan ihtiyaçları olabileceğini unutmamaları gerekiyor. Kan bağışında tek kaynak maalesef insanoğlu, yapay olarak kan üretilmesi mümkün olmuyor. Bağış olmazsa hastanede tedavi gören hastalarımız bir şekilde sıkıntı yaşayacak hatta ölümle bile burun buruna kalacaklardır. Bu konuda Sinop halkına duyarlılık göstermeleri ricasında bulunuyorum “ diye konuştu.

Sinop Üniversitesi UltrAslan Üni Kulübü üyeleri kan bağışının ardından hatıra fotoğrafı çektirerek Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Biriminden ayrıldı.
Editör: Vitrin Haber