Araştırmacı Gazeteci Yazar emekli Seçim Müdürü Güngör Üçüncüoğlu önderliğinde Sinop, Trabzon, Gümüşhane, Samsun, Ordu, Giresun, Zonguldak ve Bursa'da yaşayan Üçüncüoğlu sülalesi mensupları Akçaabat'ta bir restaurantta buluşarak hasret giderdi. Programa Sinop'tan Cavit Üçüncüoğlu ve Yakup Üçüncüoğlu katıldı. 

GÜNDEM VAKFIN GERİ ALINMASI VE TAŞINMAZLARIN DEVRİ
Buluşmanın ana gündemini ise Üçüncüoğlu ailelerine ait Giresun, Trabzon, Gümüşhane ve Sivas sınırları içerisinde olan arazi ve taşınmazların Üçüncüoğlu sülalesine ait Vakfa devri konusu oluşturdu. 1940'lı yıllarda kurulan ve kayyuma devredilen vakfın tekrar geri alınması için başlatılan çalışmaların masaya yatırıldığı programda, Üçüncüoğlu sülalesine mensup illerden gelen temsilciler görüşlerini ifade etti. 

ŞENLİKER SİNOP'TA YAPILACAK
Katılımcılar araştırmacı Yazar Güngör Üçüncüoğlu'na davaların takibi, vakfın geri alınması süreci ve ardından yapılacak işlemlerle ilgili yetki verdi. 
Üçüncüoğullarına ait taşınmazlarla ilgili 25 Ekim de ve Aralık ayında görülecek olan davaların devam eden süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğu toplantıda Üçüncüoğlu Ömer Paşa’ya ait malların Üçüncüoğlu Vakfına devrinin yapılması ve işletmesini ne şekilde yapılacağı ile ilgili de karar alındı. 
Bu arada 2019 yılı Üçüncüoğlu yayla şenliklerinin Sinop'ta yapılması kararlaştırıldı. 

Programa Sinop'tan katılan Yakup Üçüncüoğlu'da, Sinop Üçüncüoğlu ailesi adına konuşma yaptı. Yakup Üçüncüoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.