Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Sezgin Eren, TVF Plaj Voleybolu Direktörü Oğuz Değirmenci, TVF Plaj Voleybolu Milli Takımlar Menajeri Ercan Gürel, TVF Pro Beach Tour Sinop Etap Sorumlusu Murat Bostan ve İdari İşler Sorumlusu Mehmet Akalın katıldı.

Sinop Kumkapı sahilinde 3 gün boyunca kıyasıya mücadelelere sahne olacak organizasyon hakkında bilgi veren Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; “Sinop’ta 3’üncüsü düzenlenen bu organizasyondan çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Bu organizasyonların görünmeyen kahramanları vardır. Murat ve Mehmet hocam bu işlerin görünmez kahramanlarıdır. Bizde abi olarak onların bu heves ve heyecanına her türlü destek olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntımız olmadı. Tabi bazı şeylerde birazcık zorlandık ama pek sıkıntımız olmadı. Bundan sonra bu organizasyonlar çok daha güzel bir şekilde artarak devam edecektir. Sahayı temizlemek için Giresun’dan makine getirdik daha iyi temizleyebilmek için. Plaj voleybolundan sonra gençler bu sahada futbol organizasyonu yapalım diye bir talepte bulundular. Bizlerde olur yeter ki bu tür organizasyonlar devam etsin” dedi. 

KENTİM ADINA GURUR DUYUYORUM    

Sinop’un sosyal bir kent olduğunu ve sosyal bir belediyecilik anlayışı olduğunu vurgulayan başkan Ergül şunları söyledi;  “Bu çerçevede çok kıt olanaklar ile çok güzel şeyler yapıyoruz. Bursa siz değerli federasyon yetkililerimize de bize inanıp, güvendiğiniz ve destek olduğunuz için ayrıca sizin camianıza da çok teşekkür ediyorum. Bu destekler olmasa bunlar tabi ki olmuyor. Ben tekrardan hoş geldiniz diyorum ve hepinize başarılar diliyorum. Şanssız bir gün yağmurla başladı ama yağmur bereket demektir.”  

Voleybol Federasyonu olarak öncelikle başkanımıza, murat bey ve arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Türkiye Voleybol Federasyonu Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Sezgin Eren; “Sinop’ta 3’üncü kez bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Sinop etabı Türkiye’nin en önemli Pro Beach etaplarından bir tanesi. Hem federasyon olarak hem de sporcular olarak çok memnun kaldığımız bir etap. İnşallah uzun sürelerde bu şekilde devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu. 

Daha sonra söz alan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF)  Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sezgin beyinde dediği gibi 3’üncü senemizdeyiz. Organizasyon ekibi ve ayrıca milli takım olarak çok memnunuz, Sinop Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Organizasyon sorumlularımız burada murat hocam ve Mehmet hocam. Onların motivasyonu, güzel ev sahipliği sayesinde biz Sinop’a her sene gelmek istiyoruz. Sinop halkının da organizasyona ilgisi müthiş, onu da çok seviyoruz. Bu yüzden Türkiye Voleybol Federasyonu olarak böyle güzel bir ev sahipliği yapan yerler bulmak zorken, bizde elimizden kaçırmak istemiyoruz. O yüzden çok mutluyuz. Güzel bir mücadele olarak bugün ana tablo maçları ile organizasyon hızını almış gidiyor olacak. Dün erkeklerde eleme maçları yapıldı. Erkeklerde 16 takımlı ana tablo olacak. Bayanlarda 10 takım var şuanda. Romanya’dan, Ukrayna’dan katılımcılar var. Uluslararasına açık bir organizasyon. Yine Türkiye sıralamasına puan veriyor, önemli bir katkısı var. Sezon sonunda oluşturulacak bireysel sıralama için burada kazanacakları puanlar çok önemli. Bunun yanı sıra dünya sıralamasına da puan veren bir organizasyon.  Türkiye’nin dört bir yanından katılımcılar var. Profesyonel, amatör sporcular var, isteyen herkes bu organizasyona katılıyor. Toplamda eleme ile birlikte 4 gün devam edecek. Son gün Pazar günü 16:00’da ve 17:00’da NTV SPOR’dan canlı olarak yayınlanacak final müsabakaları. 40 bin TL para ödülü ilk 8 takıma bayanlarda ve erkeklerde dağıtılacak. Sporcuların gelmesi için artan bir rakamın unsur olması gerekiyor. Geçim kaynağını sağlayacağı zaman spor profesyonelleşmeye başlamış oluyor ve bizde dünya sıralamasında daha çok yükselecek sporcuları yaratmış oluyoruz. Olimpiyatlar açısından bizim için çok önemli. Hedefimiz 2020 olimpiyatlarına takım plaj voleybolu olarak girebilmek, hatta derece kazanabilmek. 

Sinop’un aynı zamanda bizim için en önemli oyuncularından Murat Giginoğlu ev sahibi olarak Sinop’tan yetişmiş bir oyuncumuz, milli voleybolcumuz. Şuanda 2016 dünya sıralamasında ilk 10’da. Olimpiyatları birkaç sıra ile kaçırdık. 2, 3 basamak daha yükselebilseydik olimpiyatlarda Sinop’tan yetişmiş bir sporcumuz olacaktı. O’da bence ayrıca Sinop için gurur verici. 

Milli takım menajeri Ercan Gürel başta başkanımıza ve gizli kahramanlarımız murat ve Mehmet hocama çok teşekkür ediyorum. Ben bir anımı anlatmak istiyorum. Geçen sene Sinop’ta yapılan Plaj Voleybolunda bir resim çekilmiş günbatımı diye. Avrupa’da plaj voleybolu oynayan bütün sporcularda o resim var, günbatımı diye. Bu bizi çok memnun ediyor. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyorum.  

Basın toplantısı federasyon temsilcileri ve başkan Ergül’ün hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.    
  
 
Editör: Vitrin Haber